Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
benzyna
@ae@:
Najlepszym dowoden na zla jakosc diesla w Danii sa setki dislowskich samochodów stojacych na poboczach caly okragly rok
:-)
Bluszcz:
--- Cytat: czysio w 20 Lis 2010, 02:33:37 ---Podaj nazwę tego dodatku Shella , bo akurat mam tdi i tam się tankuję. Pozdro
--- Koniec cytatu ---
Witam, niestety nie pamietam nazwy, ale jest to uszlachetniacz do ropy w takiej przezroczystej butelce z czarna etykietą. My kupujemy w Auchan.
--- Cytat: vera w 20 Lis 2010, 22:01:09 ---Tankujcie do pelna to nie bedziecie mieli problemow. Proste zasady wam umykaja a zganiacie na stacje paliw. Poza stacjami w PL pod szyldem Pana Zdzicha to nie mam zastrzezen co do pracy silnika a mam akurat sluzbowe 2.0 TDI czyli najgorsza jednostke VW.
Co do dodatkow to zawsze bylem i jestem im przeciwny. Co do diesla to nie wiem ale sama benzyna jako podstawa zawiera 11 roznych dodatkow.
Pozdro
Btw. Temat o benzynie a dyskusja o dieslu :D
--- Koniec cytatu ---
Jezeli ktos pracuje w DK to go raczej stac ;-) , zeby tankowac auto do pelna. Ja zawsze tankuje do pelna i na ropie dunskiej mam zawsze problemy, natomiast auto tankowane rowniez do pelna w Polsce zachowuje sie calkiem inaczej. Jakby mu przybywalo koni, a takze daje rade jechac 210 km/h, natomiast na dunskim dieslu tylko 195 km/h >:(
Emill:
--- Cytat: Bluszcz w 22 Lis 2010, 19:00:52 ---a takze daje rade jechac 210 km/h, natomiast na dunskim dieslu tylko 195 km/h >:(
--- Koniec cytatu ---
To akurat jest proste do wytłumaczenia - na polskim paliwie jedziesz do Danii czyli z górki, a na duńskim do Polski czyli pod górkę, ot i cała tajemnica ;D
vera:
--- Cytat: ARL w 22 Lis 2010, 17:58:42 ---
kolego ty za wszelką cene starasz się być najmądrzejszy atak zapewne niestety nie jest, nie będę się bawił w jakieś reklamacje bo nie mam na to czasu, stwierdziłem jedynie to co dla mnie i dla kilku innych osób które znam jest oczywiste czyli dziadowska jakoś paliw w dk, co do pomiaru na hamowni to ameryki nie odkryłeś oczywistym jest że każdy pomiar jest nie powtarzalny ale nie powiesz mi że róznica przekraczająca 10% jest w tolerancji błędu jakiejkolwiek hamowni, tymbardziej przy pomiarze powtarzanym.
--- Koniec cytatu ---
Skad ty sie urwales, obalilem twoja teorie a teraz sam sie z tego wycofujesz. Hamownia nie jest wyznacznikiem jakosci paliwa. Mysl odrobine. Twierdzisz ze paliwa sa do D a nie masz czasu sie tym zajac. Zglaszasz tylko stacji pobierasz probke i wysylasz. Trwa to krocej niz twoj elaborat na temat hamowni.
Teorie to masz fest, napisz wiecej jak jeszcze sprawdzasz jakosc paliwa bo zaczyna byc bajecznie interesujaco.
[Posted on: 22 Lis 2010, 21:59:59]
--- Cytat: Bluszcz w 22 Lis 2010, 19:00:52 ---Witam, niestety nie pamietam nazwy, ale jest to uszlachetniacz do ropy w takiej przezroczystej butelce z czarna etykietą. My kupujemy w Auchan.
Jezeli ktos pracuje w DK to go raczej stac ;-) , zeby tankowac auto do pelna. Ja zawsze tankuje do pelna i na ropie dunskiej mam zawsze problemy, natomiast auto tankowane rowniez do pelna w Polsce zachowuje sie calkiem inaczej. Jakby mu przybywalo koni, a takze daje rade jechac 210 km/h, natomiast na dunskim dieslu tylko 195 km/h >:(
--- Koniec cytatu ---
Hehe przy 200 to komputer pokazywal mi spalanue takie jak w motorze benzynowym :D
Oj uwierz widzialem zawodnikow raz w passacie a innym razem w altei gdzie cyrklowali 200 kr aby wybilo.
Co do trasy porownujesz dwie rozne i nigdy nie masz takich samych warunkow nawet styl jazdy nigdy nie jest .
Ja tam na paliwo nie narzekam a jak juz wspomnialem silnik jest porazka. Ale jak juz komus nie pasuje 1.9 i narzeka to gratuluje zakupu.
jedrzej:
http://www.joemonster.org/filmy/28914/Tak_sie_buduje_rurociag
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej