Regionalne > Odense

alimenty od ojca przebywającego za granicom- Dania

<< < (8/13) > >>

amica:

--- Cytat: neletop w 29 Paź 2010, 07:25:37 ---A ja jestem kobieta.
I nigdy nie rozumialam czemu faceci migaja sie od alimentow.
W koncu to ich dzieci, ich krew.
Czemu odbieraja im mozliwosc godnego zycia?

Kobieta  w zwiazku z rozwodem przejmuje na siebie mnostwo obowiazkow. Zawsze bedzie sie starala zeby jakos pomoc swoim dzieciom, zeby je dobrze wychowac. Nie jest to latwe zadanie jak sie zostaje samemu. No i jeszcze jak brakuje pieniedzy, bo jezeli sie zostaje z dwojka dzieci to nagle jedna pensja jest na 3 osoby.

A facet zostaje sam i jeszcze mu zle bo na wlasne dzieci musi placic!!!!!!

No to niech mi ktos wytlumaczy ta meska logike.

P.S Jesli facet wejdzie w nowy zwiazek, to w koncu ta nowa tez wie od poczatku, ze sa dzieci i sa alimenty, takie sa warunki gry.

--- Koniec cytatu ---

bardzo dobrze napisane! podpisuję się pod tym czterema łapami!
chociaż jestem facetem mam dzieci i nie wiem co mnie w życiu czeka to nigdy bym nie skazał swoich dzieci na to zeby żyły w nędzy a ja w luksusie,tu chodzi o sumienie którego nie wszyscy faceci są w posiadaniu. Wielką pogardą traktuje tych którzy migają się NAGLE od obowiązku wychowawczego wobec własnych dzieci, udają cwaniaczków myśląc ze kwota kilku stówek(200-400) starczy na to co przedtem dziecko miało! tacy faceci są godni politowania egocentryczni pajace myślący o swoim bycie. i niech się zaden tu nie burzy i nie cwaniakuje!

[Posted on: 29 Paź 2010, 11:32:09]

--- Cytat: vordingborg w 28 Paź 2010, 18:19:46 ---Trudno się nie zgodzić . Ustawodawca przewidział że jakiegoś sędziego może ponieś fantazja wszyscy możemy się mylić.Dlatego art 209KK tak łatwo ominąć (jak radzą sami komornicy należy uiszczać jakąkolwiek opłatę nawet 50 zł ale w okresach nieprzekraczających 3 miesiące)    A reszte załatwi czas 

--- Koniec cytatu ---

łatwo omijają ci którzy myślą ze ich to ominie, niestety życie jest inne a alimenty w Polsce to rzecz priorytetowa ważniejsza od innych zobowiązań, i te 50zł może se płącić delikwent tylko niech weżnie pod uwagę że reszta jest do uregulownia od której rosną odsetki. a jeśli chodzi o przedawnienie alimentów to jesteś w błędzie takowe się nie przedawnią jesli ktoś sie o nie upomina, nie wiem czy zwróciłeś uwagę na wpis printa na początku tematu o jego wujku????

vordingborg:
Amica specjalnie dla ciebie bo prawdopodobnie nie doczytałaś :                                                                                                                     Zgodnie z art. 137 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego świadczenia alimentacyjne przedawniają się z upływem lat trzech. Należy zauważyć, iż samo prawo do alimentów nie ulega przedawnieniu. Przedawnienie dotyczy tylko poszczególnych świadczeń alimentacyjnych.

Jeżeli uprawniony do świadczeń alimentacyjnych dotychczas ich nie dochodził może podjąć w tym kierunku działania w zakresie, w jakim jeszcze nie uległy one przedawnieniu.

Do biegu terminu przedawnienia stosuje się przepisy art. 117 i nast. Kodeksu cywilnego a mianowicie:

* bieg przedawnienia nie rozpoczyna się a rozpoczęty ulega zawieszeniu przez cały czas trwania władzy rodzicielskiej, tj. do momentu, kiedy dziecko stanie się pełnoletnie,
    * jeżeli władza rodzicielska przysługuje tylko jednemu z rodziców przedawnienie biegnie w stosunku do tego z rodziców, któremu władza ta nie przysługuje. Prawa dziecka do dochodzenia świadczeń alimentacyjnych wykonuje wtedy rodzic wykonujący władzę

Dochodzenie nie przedawnionych roszczeń alimentacyjnych z minionego okresu zgodnie z orzecznictwem Sądu Najwyższego jest możliwe tylko wtedy, gdy z tego okresu pozostały nie zaspokojone potrzeby lub zobowiązania, zaciągnięte na ich zaspokojenie.                                                                                                                                                                                                                                   ...A jego wujek miał już wyrok potem wyjechał na następne 5 laty i miał wszystko gdzieś

lucyna1975:
 ;D amica nie dość że piszesz jak kobieta to jeszcze podpisujesz się pod tym czterema łapami.To ciekawe tak naprawdę kim ty jesteś  ;D

vordingborg:

--- Cytat: neletop w 29 Paź 2010, 07:25:37 ---A ja jestem kobieta.
I nigdy nie rozumialam czemu faceci migaja sie od alimentow.
W koncu to ich dzieci, ich krew.
Czemu odbieraja im mozliwosc godnego zycia?

Kobieta  w zwiazku z rozwodem przejmuje na siebie mnostwo obowiazkow. Zawsze bedzie sie starala zeby jakos pomoc swoim dzieciom, zeby je dobrze wychowac. Nie jest to latwe zadanie jak sie zostaje samemu. No i jeszcze jak brakuje pieniedzy, bo jezeli sie zostaje z dwojka dzieci to nagle jedna pensja jest na 3 osoby.

A facet zostaje sam i jeszcze mu zle bo na wlasne dzieci musi placic!!!!!!

No to niech mi ktos wytlumaczy ta meska logike.

P.S Jesli facet wejdzie w nowy zwiazek, to w koncu ta nowa tez wie od poczatku, ze sa dzieci i sa alimenty, takie sa warunki gry.

--- Koniec cytatu ---
                                                                                                                                                                                                       Mi nie chodzi  o faceta czy o kobietę nie płacących, ja próbuję obnażyć system i  słabość polskiego prawa .Dasz Duńczykowi możliwość nie płacenia z chęcią nie zapłaci a znam takich co nawet tych 1100 DK nie płacili momentalnie pałeczkę przejmuję skat i podnoszą  typkowi  podatek  do momętu uregulowania zaległości. Jeszcze jedna ważna sprawa jak państwo może okradać własnych obywateli zasądzając tak wysokie alimenty że z góry wiedząc że nie da rady płacić. No metody z czasów "dajcie człowieka a paragraf się znajdzie",i tak im nosa utarli bo ani na sybir ani na śmierć za parę kilo parówek (jak to zrobili z ojcem jednego z naszych aktorów) już się nie da  .Podobno do12% płaci regularnie więc 88% jest złych a 12% dobrych raczej nie mi wydaje się że całość jest za przeproszeniem do DUPY  ot taka prywatna refleksja.

amica:

--- Cytat: vordingborg w 29 Paź 2010, 20:35:17 ---                                                                                                                                                                                                       Mi nie chodzi  o faceta czy o kobietę nie płacących, ja próbuję obnażyć system i  słabość polskiego prawa .Dasz Duńczykowi możliwość nie płacenia z chęcią nie zapłaci a znam takich co nawet tych 1100 DK nie płacili momentalnie pałeczkę przejmuję skat i podnoszą  typkowi  podatek  do momętu uregulowania zaległości. Jeszcze jedna ważna sprawa jak państwo może okradać własnych obywateli zasądzając tak wysokie alimenty że z góry wiedząc że nie da rady płacić. No metody z czasów "dajcie człowieka a paragraf się znajdzie",i tak im nosa utarli bo ani na sybir ani na śmierć za parę kilo parówek (jak to zrobili z ojcem jednego z naszych aktorów) już się nie da  .Podobno do12% płaci regularnie więc 88% jest złych a 12% dobrych raczej nie mi wydaje się że całość jest za przeproszeniem do DUPY  ot taka prywatna refleksja.

--- Koniec cytatu ---

duńczykiem zajmuje się Skat a polakiem prokurator czy to jakaś róznica dla ciebie?
A czy Ty posiadasz jakiekolwiek dzieci? twoim zdaniem jaki jest ich koszt utrzymania? i jaki jest koszt twojego utrzymania?
jeśli dzieci nie posiadasz to ci pokrótce wytłumaczę jaki jest koszt
*żywoność
*szkoła przedszkole- wycieczki szkolne ubezpieczenie składki opłata za przedszkole rzędu 400-600zł miesiecznie bez dodatkowych kosztów
*ubiór-ciągle wyrasta-nie da się kupić butów na dwa sezony!!!
*rozrywka
*wakacje,ferie
*urodziny imieniny dzień dziecka mikołaj święta wielkanoc
*rower 1 na dwa lata-dziecko rośnie, łyżwy, rolki, komputer,playstation,mp4,gry komputerowe płyty dvd ksiażki zabawki
*lekarz-wiemy jak często i drogo dzieci chorują???
*dentysta
*leki
*meble do pokoiku
*opłaty mieszkaniowe- czynsz woda gaz energia- co może dziecko nie używa?????
*remont mieszkania-może pominiemy niech dziecko mieszka w brudzie?
*leki-profilaktyka
można tak wymieniać bez końca, a dziecko jest dzieckiem i potrzebuje się rozwijac
i co może starczy 50zł??????????????????? jakim cudem kolego???

[Posted on: 29 Paź 2010, 21:44:00]
i to nie jest okradanie!!!!!!  dziecku to się nalezy od ojca jak psu miska! i żadnej łaski niech nie robi, dla mnie taki facet który miga się od aimentów lub płąci grosze to FRAJER!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej