Regionalne > Odense

alimenty od ojca przebywającego za granicom- Dania

<< < (9/13) > >>

roga:
"rower 1 na dwa lata-dziecko rośnie, łyżwy, rolki, komputer,playstation,mp4,gry komputerowe płyty dvd ksiażki zabawki"
dziecku to sie nalezy od ojca jak psu miska"

I to wszystko z przecietnej pensji polskiego ojca ???

Chory system socjalny, chory system juryzdykcji (sady, prokuratorzy itp).   

vordingborg:

--- Cytat: amica w 29 Paź 2010, 21:47:51 ---duńczykiem zajmuje się Skat a polakiem prokurator czy to jakaś róznica dla ciebie?
A czy Ty posiadasz jakiekolwiek dzieci? twoim zdaniem jaki jest ich koszt utrzymania? i jaki jest koszt twojego utrzymania?
jeśli dzieci nie posiadasz to ci pokrótce wytłumaczę jaki jest koszt
*żywoność
*szkoła przedszkole- wycieczki szkolne ubezpieczenie składki opłata za przedszkole rzędu 400-600zł miesiecznie bez dodatkowych kosztów
*ubiór-ciągle wyrasta-nie da się kupić butów na dwa sezony!!!
*rozrywka
*wakacje,ferie
*urodziny imieniny dzień dziecka mikołaj święta wielkanoc
*rower 1 na dwa lata-dziecko rośnie, łyżwy, rolki, komputer,playstation,mp4,gry komputerowe płyty dvd ksiażki zabawki
*lekarz-wiemy jak często i drogo dzieci chorują???
*dentysta
*leki
*meble do pokoiku
*opłaty mieszkaniowe- czynsz woda gaz energia- co może dziecko nie używa?????
*remont mieszkania-może pominiemy niech dziecko mieszka w brudzie?
*leki-profilaktyka
można tak wymieniać bez końca, a dziecko jest dzieckiem i potrzebuje się rozwijac
i co może starczy 50zł??????????????????? jakim cudem kolego???

[Posted on: 29 Paź 2010, 21:44:00]
i to nie jest okradanie!!!!!!  dziecku to się nalezy od ojca jak psu miska! i żadnej łaski niech nie robi, dla mnie taki facet który miga się od aimentów lub płąci grosze to FRAJER!

--- Koniec cytatu ---
                                Ale ja się z tobą zgadzam .Należy jednak  zwrócić wiekszom  uwagę na przyczynę bo że skutki są opłakane wiemy wszyscy ,a że jest tyle kruczków prawnych to się ludzie bronią świnia nie płaci i się śmieje ,a głupia świnia idzie siedzieć .Mam wrażenie że te kilka procent płacących zablokowało jakąkolwiek możliwość zmian w tym zakresie gdyż   do puki ktoś jeszcze płaci rządzącym  wydawać się będzie że wszystko jest OK wiem że to brutalne ale prawdziwe.

[Posted on: 29 Paź 2010, 22:28:04]

--- Cytat: roga w 29 Paź 2010, 22:22:48 ---"rower 1 na dwa lata-dziecko rośnie, łyżwy, rolki, komputer,playstation,mp4,gry komputerowe płyty dvd ksiażki zabawki"

--- Koniec cytatu ---
                                                                                                                                                                                                                                            Nic dodać nic ująć pozdrawiam

asterix:
Odwracając trochę kota ogonem... Dlaczego kobiety po stokroć bardziej ,,migają się" od płacenia alimentów? To rzadkość, bo w polskich ,,sondach" rodzinnych panuje solidarność jajników (!!!) i baba jest za babą, a co za tym idzie opiekę nad dziećmi dostają niemal wyłącznie kobiety nawet wbrew prawdziwemu dobru dziecka, ale jeśli czasem uda się ojcu uzyskać opiekę nad dziećmi i  kabaret rodzinny (czytaj SĄD) przyzna alimenty dzieciom pozostającym pod opieką ojca, to przeważnie kobieta nie płaci i jest bezkarna, lub ma zasądzoną kwotę śmiesznie niską. Jak to się ma do tzw. dobra dziecka, równouprawnienia kobiet i mężczyzn i zarobków w warunkach panujących w zasranej PL, i dlaczego wtedy nikt nie podnosi takiego rabanu jak co niektórzy na tym forum?  To pytanie kieruję do mądralińskich tak bardzo potępiających PRINTA. Nie znamy szczegółów jego sytuacji a jedynie ogólniki, więc nie nam go oceniać, a facet poprosił tylko o poradę. Proszę nie traktujcie mojej wypowiedzi jako kontry, lub docinku, ale jako coś do przemyślenia.Pozdrawiam.

[Posted on: 29 Paź 2010, 23:18:59]
Zapomniałem dopisać że jestem gorącym zwolennikiem obowiązku alimentacyjnego, bo rozumiem że dzieci nie powinny być poszkodowane gdy rodzice nie chcą lub nie umieją już razem żyć, ale niech to wreszcie będzie rozsądnie rozwiązane, tak, aby dzieciom nie robić krzywdy, ale i dla zobowiązanych nie było zemstą współmałżonka, lub sądu rodzinnego niestety niemal w 100% reprezentowanego przez mściwe, stare, porzucone kobiety.

magnez:

--- Cytat: roga w 29 Paź 2010, 22:22:48 ---"rower 1 na dwa lata-dziecko rośnie, łyżwy, rolki, komputer,playstation,mp4,gry komputerowe płyty dvd ksiażki zabawki"

--- Koniec cytatu ---

a co może z przeciętnej pensji matki???? chyba zahaczasz tu o kretynizm!

i tak dla ciekawostki polecam lekturkę- strach na was pada alimenciarze!
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/oni-nie-paca-alimentow_147320.html

[Posted on: 30 Paź 2010, 01:22:17]
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100309/WYSZKOW/914428470

asterix:
Nie!!! Magnez. Z przeciętnej pensji ojca!!! A czy nie pasuje Ci że ,,baba" miałaby płacić identyczne alimenty jak facet? W końcu jest równouprawnienie...  Tak samo alimenty, tak samo do kopalni, tak samo na pierwszą linię frontu... Dlaczego kobiety mają mieć ,,równo" tylko wtedy gdy to im wygodne? Nie pij już Magnez i jeszcze raz przeczytaj co i jak napisałem. Po za tym podobno ma być dla dobra dziecka, więc skąd idiotyczne pytanie że ,,może z pensji matki" ??? Czy o dobro dziecka ma dbać tylko męska strona związku i jej 2700zł jest mniej warte niż np 100zł od matki???!!! Czy Ty nie jesteś przypadkiem ,,sędzią" sądu rodzinnego? Pytam bo tak to wygląda. Jak stara zgorzkniała baba, trzymająca za wszelką cenę stronę baby, choćby nawet dziecko miało przypłacić to życiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej