Ogólne > Praca w Danii

Własna firma w Danii - jak założyć.

<< < (22/39) > >>

lala7991@wp.pl:
Witam, mam takie zapytanko wyczytałam, że do 30-stu paru tys opodatkowanie wynosi 5% czy tak faktycznie jest przy firmie jednoosobowej, powiem w prost, sprzątam domy i chciałabym zarejestrować się, posiadam cpr i meldunek w dk, czy mogę wówczas odliczyć coś od podatku i czy liczą mi się składki emerytalne, oraz wyczytałam tylko nie do końca kompletna informację że przysługuję mi macierzyńskie a w wypadku kiedy to ja na siebie zarabiam można ubiegać się z komuny o macierzyńskie, czy ktoś może wie coś na ten temat, z góry dziękuje za jakakolwiek odpowiedz.

willy:
Zacznij od tego, że jeżeli coś przeczytałaś podaj link do tego żeby można było to przeczytać i się do tego ustosunkować.

piott:
  Po pierwsze otwierajac firme musisz zadeklarowac w skacie ile mniej wiecej zarobisz. Nie sadze zebys placila 5 procent bo nikt tak nie placi. Skat na podstawie zadeklarowanej przez ciebie kwoty wyliczy ci miesieczna skladke ktora bedziesz placila jako firma jednoosobowa biorac tez pod uwage twoj fradrag  . Co do skladek emerytalnych to musisz sobie  placic prywatnie  sama jesli chcesz miec wieksza emeryture niz najnizsza dunska czyli marne grosze :(

I tak jak Willy napisal .......

lolek103:
piotek to skat ciebie oblicza start ca. 200000dkk paa aarg ty nie stawiasz skatowi warunkow

piott:
  Skad masz takie informacje ??? Prowadzisz dzialalnosc?  Nie chce  tu sie wyginac i polemizowac z toba wiec poczekam na odpowiedz :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej