Ogólne > Praca w Danii

Własna firma w Danii - jak założyć.

<< < (12/39) > >>

Zurich:
Moze sie komus przyda.

http://www.workinagriculture.dk/doc/polsk%20Velkommen%20til%20DK%20til%20Arbejdsgivere%20_2_%20_2_.pdf

hiti1984:
No dobrze wszystki inforacje sa a mnie interesuje ile i komu nalezy placic jak otworzy sie jednoosobowa firme? Czy jest cos takiego jak Polski ZUS? Z gory dziekuje za odp.

Jesli znajdzie sie ktos na tyle oprzejmy aby dpowiedziec to bede nardzo wdzieczny:
Chcialbym otworzyc firme jednosoobowa ale chce zaznaczyc ze mam prace, place te 8% na leczenie bo jeszcze nie jestem rok w Danii. Czesto trafia mi sie praca na gębę(budowlanka) a nie ukrywam ze troszke to ryzykowne i chcialbym sie dowiedziec jaki koszt bym poniosl zakladajac firme.
Dziekuje

zabkomis:
witam odgrzebuje stary wątek, ale mam pytanie które mnie nurtuje
nie moge sie nigdzie doczytać
czy do założenia duńskiej działalności jest potrzebny cpr i meldunek czy tylko cpr i duński adres do korespondencji,
nie mam polskiej dzialalności którą chcę tu zarejestrować , chcę otworzyć duńską działalność
proszę o szybkie info
z góry dziękuje

gerary23:
zaraz ci napisze jak to wyglada

[Posted on: 15 Sty 2011, 21:57:12]
potrzebujesz cpr i meldunek ale jeżeli nie masz meldunku to musisz miec kogos z cpr -em i  zameldowanym  w komunie  jako osobe do twojej korespondencji czyli adres firmy bedzie na adres twojego znajomego , musisz od razu powiedzieć w skacie ze nie masz meldunku bo to jest inny formularz , wypełniasz i po tygodniu masz firme, ja mam tez na takiej zasadzie .Ale na moje lepiej założyc firme w polsce i isc do skata wyrobić tylko nr CVR  i wtedy płacisz tylko moms czyli vat  w Danii a podatek w polsce  ,dobre strony tego układu to to z mozesz jezdzic na pl numerach i płacisz mniejszy podatek

zabkomis:
dziękuje za szybka odpowiedź
ja mam cpr, tylko nie mam meldunku, cpr był zakładany na podstawie kontraktu o prace, adres do korespondencji jest ten co przyszedł cpr, chodzi o to ze ja nie jestem narazie w danii i chciałbym to zrobić online, chodzi o nadanie cvr,
wiesz może na jakiej stronie składa sie wniosek o nadanie cvr?

nie chce zakładac w polsce działalności, ani nie zależy mi na wysokości składek moms, moge płacic pełny podatek w danii, chodzi mi tylko o nadanie numeru cvr,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej