Ogólne > Tłumaczenia
tlumaczenie
Klingon:
Dodam, że prezent jest do paczkowej-gry: każdy przynosi zapakowany prezent za umówioną kwotę (np. 20 kr.). Prezenty kładzie się razem na stole i każdy może je wygrać rzucając kostką.
Zwróć uwagę, że nie chodzi o kradzione CD ;D tylko wypalone (nagrane) CD z porządną muzyką, jeżeli takie masz.
Imprezka odbędzie sie w imprezkowym lokalu na ulicy Engdalsvej 64, Brabrand.
piatka:
No i kiedy ja zrozumiem dokladnie co oni mowia i pisza? :'( ::)
Klingon:
Nie jest źle, trzeba tylko kiedyś zagrać w pakkeleg i wypalić CD (nawet niewiem czy tak mówi się po polsku).
PS. Polecam pakkeleg - jest prosta i zabawna.
Reguły gry
Wszyscy przynoszą umówioną ilość prezentów za umówioną kwotę. Prezenty kładzie się na środku stołu.
Wszyscy po kolei rzucają kostkę i za każdym razem jak będziesz miał 6 możesz wziąć prezent ze środka stołu.
Gdy wszystkie prezenty (paczki) zostaną rozdzielone, jeden z uczestników nastawia zegarek kuchenny (zegarek jajko), ale inni nie mogą wiedzieć kiedy zegarek zadzwoni.
Przy każdej 6 możesz odebrać komuś jeden prezent.
Kiedy zadzwoni zegarek gra się kończy i możesz rozpakować prezenty.
Rozszerzone reguły gry:
Przy 1 kierunek podawania kostki odwraca się.
Przy 3 dajesz jeden prezent na lewo (jeżeli masz).
Przy 5 dajesz jeden prezent na prawo (jeżeli masz).
piatka:
Mysle, obrazisz Klingonie, jesli przekopiuje gre do watku przygotowania swiateczne?
Bardzo mi sie podoba :)
Jomir:
Faktycznie fajna gra...
Ja dzisiaj bylam na "swap party" polegalo na tym, ze kazdy przyniosl cos co chcial wymienic no i sie wszyscy wymieniali :)
Byly porcelanki, sukienki, buty, ksiazeczki, plyty... itp...
Ale Twoja gra fajniejsza.... Moja corka dzisiaj ja tez miala w szkole.
W Polsce sie plytki wypala :) wiec jestes na topie :)
Mi sie ostatnio zdarzylo spedzic pieniadze... ugryzlam sie w jezyk w polowie spedzic :)
Coz, uroki uzywania jezyka innego niz rodzimy :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej