poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Praca w Danii  (Przeczytany 21222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inna

• Gość
Praca w Danii
« dnia: 22 Lis 2010, 16:46:00 »
Dzis w pracy nazwano mnie "skide polak" w polskim znaczeniu gowniany polak.Co ja mam zrobic. Jestem totalnie zalamana. Jak tak mozna ? 

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
Odp: Praca w Danii
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lis 2010, 17:32:08 »
 A w pysk mu dalas jako odpowiedz? Bo jak nie, to trzeba bylo nawet dla przykladu.

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lis 2010, 17:58:14 »
 ;D
za bardzo to chyba bierzesz do siebie ;D
nieraz tak na mni mowia w pracy,ale nie biore tego doslownie ;D

[Posted on: 22 Lis 2010, 17:56:14]

chyba,ze chcial Cie celowo obrazic.ale z dawaniem w pysk bym poczekal ;D

inna

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lis 2010, 18:12:30 »
To byla dunska baba/krowa. Chyba nie bede jej bic. Moze jutro jej cos powiem ale naprawde nie wiem co? :o

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lis 2010, 18:46:28 »

Dac w pysk?

Mozna - potem natychmiastowe, dyscyplinarne zwolnienie z kwarantanna, mozliwe, ze wmieszana policja itd .

Powiedz to co czujesz - nie wiem jak stoisz jezykowo ale spróbuj.

Ze cie to zabolalo, ze nie rozumiesz dlaczego, ze jesli cos jest nie tak to chetnie chcialabys zeby ci to powiedziala ale nie w ten sposób, ze ty tez masz lepsze i gorsze dni ale starasz sie do wszystkich odzywac spokojnie i kulturalnie.

Moze pomoze? A przynajmniej ty bedziesz wiedziala, ze zareagowalas o niebo lepiej od niej, ze nie znizylas sie do jej poziomu.

Macie tillidsreprezentant w twojej firmie?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

inna

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lis 2010, 19:17:33 »
Wiesz to moja nowa praca jestem tam dopabuse tydzien a juz mam dosc. Jezykowo stoje oki. Jutro ide z tym do dyrektora. Przykro mi ale nie pozwole by byle kto tak na mnie gadal.
Jestem tu w Danii juz dobre 10 lat i pierwszy raz w zyciu spotkalalm sie z takims czyms. Az mnie normalnie zcielo z nog.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lis 2010, 19:54:28 »
@ae@ - tak dac w pysk lub inny sposob pokazania ze sie nie jest popychadlem.
To haslo aby powiedziec co sie czuje to kompletna porazka- co to kacik zlamanych serc. To zes koncepcje wymyslila aby sie teraz przed nia jeszcze plaszczyc. Jak ty tak robisz to porazka dla nas wszystkich. Pokazalas w swojej odpowiedzi ze trzeba sie bac bo dyscyplinarne lub to i owo nam grozi. Wystarczylo by dobrze sie zamachnac i ja wystraszyc!!! To ze ty sie boisz reagowac to nie polecaj aby ktos byl popychadlem. Kazdy ma swoj honor u Ciebie z tym moze jest troche kiepsko. Rozmowa z dyrektorem to szansa 50/50 bo kto teraz w incydent uwierzy.  Wazna jest pierwsza reakcja dobry zamach dla jej wystraszenia z wiazanka slowna byl wskazany. A nawet dac z liscia by nie zaszkodzilo. Trzeba byc twardym a nie miekkim no chyba ze ktis tak lubi.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lis 2010, 19:54:28 »

Offline luter6

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lis 2010, 19:59:23 »
ja jestem w Danii 5 lat i na szczescie za tydzien zjezdzam stad raz na zawsze! W zyciu nie widzialem bardziej fałszywego narodu niz dunczycy... Zawsze uwazalem ze sa ukrytymi rasistami i jak tylko maja wieksza okazje do pokazania tego to czynia to! Byl taki czas ze po slynnej ksiazce Arka Onyszki "Fucking Polak" przez pewien czas pol zartem pol serio tak do mnie kilku mowilo... ale ja zlewka na to i odpowiadalem im tylko delikatnie ze sa malo inteligentnym narodem a pozniej w kazdej nadarzającej sie okazji staralem sie im udowodnic (co nie jest trudne) ze wlasnie tacy sa i sie smalem z nich!!! nieważne jak dlugo tu bedziemy zyli i jak dobrze mowili po dunsku zawsze bedziemy tylko "polaczkami" i kazdy z Nas predzej czy pozniej bedzie mial okazje sie o tym przekonac...     P.S. Ale lepiej nigdy nie naruszac ich cielesnosci bo zaraz POLITI i cale mnóstwo problemów...   Arek Onyszko nic a nic nie sklamal w swojej ksiazce na temat tej dziwnej "rasy" :).

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lis 2010, 20:12:29 »
Vera - ty bys postapil w ten sposób - masz prawo, ja w inny sposób - tez mam prawo.
Mamy obydwoje prawo naszych wlasnych pogladów.

Róznica miedzy nami polega jeszcze na tym, ze ty obrzucasz mnie blotem tylko dlatego, ze sie ze mna nie zgadzasz. Czym ty róznisz sie od owej dunki obrzucajacej "blotem" Inna? Niczym.

Ja nie znize sie to poziomu osoby mówiacej "skide polak", wlasnie dlatego, ze przez to zwycieze nad jej - i jej podobnymi osobami - glupota.

Co zrobi "inna" to jej decyzja.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

inna

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Lis 2010, 20:21:14 »
vera rozmowa z dyrektorem ... on od tego tez jest. Nie bylam sama jak ta s... to powiedziala i dlatego nie boje sie. O prace tez sie nie boje bo szczerze mowiac szkoda zdrowia i moich nerwow.
A to ze dunski narod to oszusci i faszysci to ja juz od dawna to wiem.
Wrocilabym do Polski ale kurcze do czego....   :'(

Offline luter6

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lis 2010, 20:29:32 »
inna    ja tez wracam poniekąd w ciemno ale sram to.. jakis tam grosz mam na najblizszych pare miesiecy a ze zdrowie mam i dwie rece to jakos dam rade... mam dosc tego nudnego i obludnego kraju... wole byc szarakiem wsrod swoich niz budowac im tu dobrobyt i od czasu do czasu byc poznizanym z usmiechem na twarzy tych zakompleksionych ludków :) :) :) .  na Danii sie Świat nie konczy ;).. pozdro

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lis 2010, 20:46:18 »
vera rozmowa z dyrektorem ... on od tego tez jest. Nie bylam sama jak ta s... to powiedziala i dlatego nie boje sie. O prace tez sie nie boje bo szczerze mowiac szkoda zdrowia i moich nerwow.
A to ze dunski narod to oszusci i faszysci to ja juz od dawna to wiem.
Wrocilabym do Polski ale kurcze do czego....   :'(
Jezeli masz swiatkow to tak czy inaczej jestes na wygranej pozycji. Zostalas sprowokowana. Powodzenia na rozmowie.

[Posted on: 22 Lis 2010, 20:34:52]

Vera - ty bys postapil w ten sposób - masz prawo, ja w inny sposób - tez mam prawo.
Mamy obydwoje prawo naszych wlasnych pogladów.

Róznica miedzy nami polega jeszcze na tym, ze ty obrzucasz mnie blotem tylko dlatego, ze sie ze mna nie zgadzasz. Czym ty róznisz sie od owej dunki obrzucajacej "blotem" Inna? Niczym.

Ja nie znize sie to poziomu osoby mówiacej "skide polak", wlasnie dlatego, ze przez to zwycieze nad jej - i jej podobnymi osobami - glupota.

Co zrobi "inna" to jej decyzja.
Twoje prawo i owszem ale brak reakcji jaka proponujesz to reakcha strusia. Ja mialem raz taka sytuacje nie tyle co do mnie ale ogolnie do narodowosci polskiej. Reakcja byla dosc konkretna i teraz jezeli komus cos sie wymknie to przepraszaja z automatu i porzadek jest. Jak nie zadbasz o siebie to nikt ociebie nie zadba. Porownujesz mnie to i ja ciebie porownam tylko nie wiem do czego. Proponowanie podwijanua ogona i dac sie obrazac niewspomne o tekscie ktory wczesniej napisalas. Co ty sobie myslalas piszac ze inna ma isc i pogadac o uczuciach. Polecasz jej blazenade. ?!?!?!? Wtedy mamy takie sytuacje bo takie osoby jak ty daja z soba robuc to co innym sie zywnue podoba.

Jestem za stanowcza i ostra reakcja a nie wyznaje teorii blaznowania przed wrogiem.

marit7

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Lis 2010, 22:06:17 »
"skide polak" ?? Jak tak można?! Tą babę powinni zwolnić za takie teksty w pracy >:( Na pewno nie należy tego traktować pobłażliwie, tylko ostro działać, i dobrze, że do dyrektora idziesz.

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Lis 2010, 22:20:28 »
Hmm, zastanawia mnie to troche – jak to sie dzieje ze jedni to slysza takie rzeczy a drudzy nie. Pamietam swoje początki, oj tez byly cieżkie ale to nie byl slowny problem tylko pewna sytuacja w pracy nie dawala mi spokoju. Wiec ktoregos dnia sie rozplakalam z nerwow no i najpierw do brygadzisty a potem do szefa w 4 oczy. Od tego czasu moi drodzy, przestalam sie tym wszystkim martwic. I pokazalam ze nie bede milczec jesli cos sie dzieje nie tak. Przetrwalam  - od tametgo zdarzenia minely lata,w roznych innych miejscach pracy takie cos mnie juz nie spotkalo. Byc moze moja postawa powoduje jakis respekt nie wiem. Ale chodze wyprostowana i patrze ludziom prosto w oczy  :o i nie mam kompleksu polaczka jak pisze luter6 . Z usmiechem na twarzy tez potrafie byc zlosliwa jesli mnie ktos sprowokuje. Uwazam ze w takiej sytuacji jest dobrze tez postraszyc, ja zauwazylam ze to dziala.  Ja tez jestem za stanowcza i jednoznaczna rekacja, o takich rzeczach trzeba mowic glosno, a przynajmniej dac cynk szefostwu ze cos dzieje nie tak !  >:(

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lis 2010, 22:34:20 »
...skide polak" ?? Jak tak można?! ...

A jak my tu na forum nazywamy dunczyków i inne narodowosci? Poczytaj kilka postów do tylu.

"Inna" nazywa dunczyków faszystami i oszustami ale jest bardzo oburzona jak uslyszala o sobie skide polak?
Inne wyrazenia: zakompleksione ludki,s...., falszywy naród, rasisci, dunska baba/krowa, dunole.

Tylko ze nam wolno bo my polacy i my mozemy innych wyzywac i z blotem mieszac, bo my jestesmy narodem wybranym?
Ale jak ktos cos powie o nas...! Bic zabic! Honor i ojczyzna!

Popatrzmy sie w lustro.

Inna - piszesz : jestem zalamana, wiec zabolalo, dotknelo cie.
Czy powiedzenie co sie czuje i ze to nie ok. to porazka? Czy poczucie wlasnej wartosci?

Dla kogos "w pysk" to poczucie wartosci dla mnie to prymitywne prostactwo.

Kazdemu wolno miec swoje zdanie

Dobrej nocy zyczej bez wzgledu na poglady, przesady, komplementy, wyzwiska i blota :-)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lis 2010, 22:34:20 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 308632
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16728
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39552
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45692
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42581
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand