poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kolejna łapanka policji i skatu na zagraniczne zamochody  (Przeczytany 57419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
Odp: Kolejna łapanka policji i skatu na zagraniczne zamochody
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Lis 2010, 15:11:17 »
I ciemni tez , czyli muslimy i te inne ... Nie chcialabym byc do nich przyrownywana a tak wlasnie slysze, ze taka sama Polacy maja mentalnosc jak oni. Nie wazne, ze domu nie ma , wazne aby sie autem pokazac.
Masz rację, choć tym czarnym to się nie dziwię bo może dopabuse pierwszy raz auto tu w Danii zobaczyli i się przejechali to ich jakoś ciągnie i podnieca

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Lis 2010, 16:17:38 »
Łeeee, tylko czterech zawinęli..? Jestem rozczarowana.. :-X

[Posted on: 25 Lis 2010, 12:01:18]

Roga, rzekłabym, że to cecha osób o najniższym morale i tych naprawdę niezamożnych..:-)

Nie wyobrażam sobie jeździć dobrym autem i... nie mieszkać w domku na przedmieściach ;)
Mamy zatem "rzęcha", a co!  ;D

[Posted on: 25 Lis 2010, 12:04:43]

"Where do you live, in the car ?!"   ??? ??? ???
"Yes".   :o :o :o

Boszzzzzz, nie nazywajcie mnie nigdy już Polką... Co za wstyd  :o :o :o

Ciekawe czy rowniez mial w tym autku ziemniaczki bo tu w Dani drogie,

Offline sofft

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Lis 2010, 17:21:02 »
A mi zabrali pożyczony samochód jak wracałem z synem (ma 7msc) chorym na raka i po chemioterapii.
Nie chcieli słuchać i w ogóle rozmawiać na temat jego choroby i wysyłali nas do domu autobusem lub metrem - gdzie mamy przykaz
od lekarza, że pod żadnym warunkiem nie możemy poruszać się środkami komunikacji publicznej a nawet wejść do sklepu po bułki.
To jakaś masakra!!! Ciekawostką było, że na moje pytanie - DLACZEGO I JAKIE MA PAN DOWODY? Odpowiedział-ON WIE I TO WYSTARCZA! Gdzie sens i logika?!?
PS.Pozdrawiam naszą ambasadę i kochaną panią konsul - przez 2 tyg. nic nie zrobiła w mojej sprawie i dopabuse po oficjalnym liście od mojego adwokata raczyła ze mną porozmawiać.

Offline M z Horsens

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Lis 2010, 17:27:28 »
....OOO narodzie, ta dyskusja się nigdy nie skończy ;D
Ci co są długo i ich złapią-płacza,ci co nowo przybyli kombinuja jak tu przekombinować aż ich złapią, he,he i tak w koło Macieju ;D

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Lis 2010, 18:04:27 »
A mi zabrali pożyczony samochód jak wracałem z synem (ma 7msc) chorym na raka i po chemioterapii.
Nie chcieli słuchać i w ogóle rozmawiać na temat jego choroby i wysyłali nas do domu autobusem lub metrem - gdzie mamy przykaz
od lekarza, że pod żadnym warunkiem nie możemy poruszać się środkami komunikacji publicznej a nawet wejść do sklepu po bułki.
To jakaś masakra!!! Ciekawostką było, że na moje pytanie - DLACZEGO I JAKIE MA PAN DOWODY? Odpowiedział-ON WIE I TO WYSTARCZA! Gdzie sens i logika?!?
PS.Pozdrawiam naszą ambasadę i kochaną panią konsul - przez 2 tyg. nic nie zrobiła w mojej sprawie i dopabuse po oficjalnym liście od mojego adwokata raczyła ze mną porozmawiać.

Czy wytoczyłaś im proces lub wytoczysz w związku z tym przykazem od lekarza?

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Lis 2010, 18:41:48 »
Ta a gdzie    priorytet EKOLOGIA .Moja eco  prawie nówka   sprzedana  w pl :-\ .ALE ZEMSTA SŁODKA   kopce ,spalam ,smrodzę i zagłuszam  ;D ;D ;D moim nowym 12 latkiem na blachach DK i to im pasuje mi też ,wacha tania

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Lis 2010, 19:04:38 »
Skat zapowiada ze bedzie wiecej kontroli w calej Danii min.Vejle, Kolding, Odense, Næstved, Greve, Kokkedal og København .Coz zbliza sie koniec roku, ta czesc naszego narodu ktroa jezdzai na PL blachach nie majac do tego prawa zarobila troche koronek wiec skat chce zadbac o to zeby to co zarobili przez caly rok zostawili spowrotem w Dunskim budzecie a i  zeby przyszly roczek dymali za FREE!!!Wolny kraj ,wolny wybor!!!

http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Nyheder/OevrigeNyheder/2010/11/25/082041.htm&regional

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 25 Lis 2010, 19:04:38 »

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Lis 2010, 19:35:14 »
Cytuj (zaznaczone)
Ta a gdzie    priorytet EKOLOGIA .Moja eco  prawie nówka   sprzedana  w pl Niezdecydowany .ALE ZEMSTA SŁODKA   kopce ,spalam ,smrodzę i zagłuszam  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech moim nowym 12 latkiem na blachach DK i to im pasuje mi też ,wacha tania

zemsta na kim? komu zatruwasz srodowisko?sam sobie i nam wszystkim.duzy usmiech ?

[Posted on: 25 Lis 2010, 19:31:09]

a swoja droga... mozna nie mowic po dunsku,niemiecku,albo angielsku,ale czytac po polsku przeciez(chyba)kazdy potrafi.
potem narzekanie i prosby o pomoc na forum.ale wczesniej by czlowiek z nimi pogadal,to co jeden to cwanszy.co jeden kozak.
to tak jakby czlowiek dostal mandat za przejechanie na czerwonym swietle,a pozniej mial pretensje niewiadomo do kogo ;D

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Lis 2010, 19:49:25 »
do aarhusN - wiesz co dzieki,za przelozenie na polski  ;) bo ja nie zrozumialam tego posta o tym "moja eco prawie nówka" i tego na koncu "wacha tania"  ???

uwielbiam zagadkowe rownowazniki zdan !

nie bylabym tez taka pewna ze kazdy umie po polsku, nie ktorzy radza sobie lepiej w obcym jezyku niz w modersmål
tak ja teraz, czytam i nie rozumiem  :-[

polka40

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Lis 2010, 20:07:49 »
JA JA JA pisałam: "płacz i płać"   ;D ;D ;D
Ja nie mam w ogóle auta  :D za to ma aż 2 rowery! jeżdże z Lyngby aż do Kopenhagi  ;D mój synek też ma rower!!!  ha ha ha jesteśmy szczęśliwi   :D :D :D ważne, że mamy mieszkanko... normalne jedzenie, pójdziemy do kina, na pizze czy do Tivoli... a reszta się nie liczy   ;D

Dobrze im tak... slknery...  ??? jak można w aucie mieszkać... przeginają niektórzy...
hej a jeszcze zeby smiac sie z innych to trzeba pamietac zeby rozliczac sie w Polsce,jak sie posiada status RP,chyba ze sie go zrzekłas,a bardzo stare przysłowie mowi,,NIE SMIEJ SIE DZIADKU Z CZYJEGOS WYPADKU........ ITD.kazdy jest kowalem swojego losu.mi sie nie chce smiac.Niewiem czy bedzie do smiechu jak Dania zacznie kontrolowac pobierane rodzinne tu i jednoczesnie w Polsce. ale  troche rozsadku kazdemu sie przyda.zanim sie krzyknie dobrze im tak trzeba sie zastanowic czy samemu jest sie w porzadku ::)

Offline doktorek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Lis 2010, 20:23:48 »
tak sie cieszycie,ze kogos zlapali. pewnie sami tu jestescie, nie macie na glowie rodziny? moze to byli nieuczciwi ludzie ci na filmiku, moze mieli w dupie dunskie prawo i oszukiwali swiadomie, ale sa tutaj rowniez ludzie uczciwi, ktorzy jak najbardziej respektuja zasady panujace w tym kraju, jednak zwyczajnie maja na utrzymaniu rodzine i nie stac ich na oplacenie auta. wyobrazcie sobie sytuacje: facet pracuje tu legalnie od 3 lat i dojezdza do pracy autobusem. sytuacja finansowa nie pozwala jednak na jakiekolwiek oszczednosci. zona dolaczyla do niego kilka miesiecy temu. w Polsce zostawili studiujace dzieci. przyjechali autem na polskich numerach, czyli jeszcze legalnie, bo na nia. kobiecie wlasnie udalo sie zdobyc prace. odleglosc - 50 km... autobus - brak. osoba z okolicy dojezdzajaca do tego samego zakladu - brak.

moze niech ktos cos doradzi, bo ja nie widze zadnego wyjscia.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lis 2010, 20:37:20 »
eco  skrót z angielskiego  ECONOMY gospodarka  (na polski ekonomiczny   oszczędność jarzysz )    a 'WACHA TO PALIWO'   wpisz w google   albo zapytaj dziecka  

[Posted on: 25 Lis 2010, 20:29:53]

do aarhusN - wiesz co dzieki,za przelozenie na polski  ;) bo ja nie zrozumialam tego posta o tym "moja eco prawie nówka" i tego na koncu "wacha tania"  ???

uwielbiam zagadkowe rownowazniki zdan !

nie bylabym tez taka pewna ze kazdy umie po polsku, nie ktorzy radza sobie lepiej w obcym jezyku niz w modersmål
tak ja teraz, czytam i nie rozumiem  :-[   

Offline M z Horsens

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Lis 2010, 20:38:36 »
A może by tak kredycik doktorku?
Banki dają w Pl gotówkę,a w DK trudniej z gotówką ale napewno auto na kredyt dadzą w komisie lub u dilera.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Lis 2010, 20:50:28 »
Można ale nie po to sprzedałem wózek  (samochód ) za 50 000 żeby go teraz kupić za jakieś 150 000                                          A
« Ostatnia zmiana: 25 Lis 2010, 21:13:21 wysłana przez vordingborg »

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Lis 2010, 21:08:18 »
tak sie cieszycie,ze kogos zlapali. pewnie sami tu jestescie, nie macie na glowie rodziny? moze to byli nieuczciwi ludzie ci na filmiku, moze mieli w dupie dunskie prawo i oszukiwali swiadomie, ale sa tutaj rowniez ludzie uczciwi, ktorzy jak najbardziej respektuja zasady panujace w tym kraju, jednak zwyczajnie maja na utrzymaniu rodzine i nie stac ich na oplacenie auta. wyobrazcie sobie sytuacje: facet pracuje tu legalnie od 3 lat i dojezdza do pracy autobusem. sytuacja finansowa nie pozwala jednak na jakiekolwiek oszczednosci. zona dolaczyla do niego kilka miesiecy temu. w Polsce zostawili studiujace dzieci. przyjechali autem na polskich numerach, czyli jeszcze legalnie, bo na nia. kobiecie wlasnie udalo sie zdobyc prace. odleglosc - 50 km... autobus - brak. osoba z okolicy dojezdzajaca do tego samego zakladu - brak.

moze niech ktos cos doradzi, bo ja nie widze zadnego wyjscia.

Wszystko zalezy ile ta osoba zarabia,studia kosztuja,

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 25 Lis 2010, 21:08:18 »

Brak rozliczenia na stronie Skatu

Zaczęty przez radas103Dział Podatki

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 8955
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2009, 11:05:07
wysłana przez robertcph
Prosze o przetłumaczenie tekstu ze Skatu

Zaczęty przez wm77Dział Podatki