Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
thecabb:
jestem ateistą racjonalnym i kieruję się zdrowym rozsądkiem, a nie kretyńskimi pomysłami zawartymi w biblii, która zresztą nie jest dla mnie ani ostoją moralności, ani drogowskazem życiowym. Tylko ludzie pozbawieni inteligencji emocjonalnej potrafią wierzyć w brednie. Ze względu na moje zainteresowanie biblią mogę stwierdzić, że księga kapłańska jest jedną z bardziej archaicznych, jest nietolerancyjną i chyba najgłupszą księgą starego i nowego testamentu.
ks kapł 11:01 - 11:08
1 Następnie Pan powiedział do Mojżesza i Aarona: 2 "Tak mówcie do Izraelitów: Oto zwierzęta, które będziecie jeść spośród wszystkich zwierząt, które są na ziemi: 3 Będziecie jedli każde zwierzę czworonożne, które ma rozdzielone kopyta, to jest racice, i które przeżuwa. 4 Ale [następujących zwierząt], mających rozdzielone kopyto i przeżuwających nie będziecie jedli: wielbłąd, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; 5 świstak, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; 6 zając, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; 7 wieprz, ponieważ ma rozdzielone kopyto, ale nie przeżuwa - będzie dla was nieczysty. 8 Nie będziecie jedli ich mięsa ani dotykali ich padliny - są one dla was nieczyste.
odpada pasztet z zająca i wieprzowinka (schabowy, kiełbasa, karkówka itp)
ks kapł 15:19 - 15:24
19 Jeżeli kobieta ma upławy, to jest krwawienie miesięczne ze swojego ciała, to pozostanie siedem dni w swojej nieczystości. Każdy, kto jej dotknie, będzie nieczysty aż do wieczora. 20 Wszystko, na czym ona się położy podczas swojej nieczystości, będzie nieczyste. Wszystko, na czym ona usiądzie, będzie nieczyste. 21 Każdy, kto dotknie jej łóżka, wypierze ubranie, wykąpie się w wodzie i będzie nieczysty aż do wieczora. 22 Każdy, kto dotknie jakiegokolwiek przedmiotu, na którym ona siedziała, wypierze ubranie, wykąpie się w wodzie i będzie nieczysty aż do wieczora. 23 Jeżeli kto dotknie się czegoś, co leżało na jej łóżku albo na przedmiocie, na którym ona siedziała, będzie nieczysty aż do wieczora. 24 Jeżeli jaki mężczyzna obcuje z nią wtedy, to jej nieczystość udzieli się jemu i będzie nieczysty siedem dni. Każde łóżko, na którym się położy, będzie nieczyste.
Nie wyobrażam sobie , żeby czyjś partner/partnerka wytrzymali 8 dni (plus 8 dni na oczyszczenie przez kapłana, proszę poszukać w ks kapł.) bez najzwyklejszego dotyku swojej drugiej połowy
Oprócz tego księga kapłanska toleruje niewolnictwo, zakazuje spożywania kaszanki, zakazuje także tatuowania.
@ae@:
Co ma wspólnego czyjas wiara do homoseksualizmu ??
Jeden wierzy w 1. Kapl 18.22, drugi w kasnoludki, trzeci w Rama i Shiwa...Co ma piernik do wiatraka??
thecabb:
skąd ja mam wiedzieć co ma wiara do homoseksualizmu w kontekście postu małej czarnej ?
mała czarna posiłkowała się cytatami z ks. kapł. , więc postanowiłem takie niemerytoryczne argumenty zbić jej własną bronią...
Jomir:
--- Cytat: nutka53 w 04 Gru 2012, 23:26:17 ---dajcie sobie spokoj -to nie tolerancja -to jakas histeria - doslownie swiat zwariowal na tle poprawnosci politycznej . ludzie sa zwalniani z pracy za to ze choruja, wyrzucaja kobiety w ciazy a tu o jednym geju mowi cala polska, i zwalniaja kabusewnikow czy dyrektorow
w mojej pracy 2 lata temu zwolnili czlowieka bo byl chory na raka i w zwiazku z leczeniem mial duzo chorobowych dni - zmarl rok temu...czy ktos sie tym przejmowal? nie bylo nawet wzmianki w lokalnej prasie nie mowiac juz o tym aby ktos stracil posade. dostal odszkodowanie tak samo jak ten gej z polski
dlaczego jego tak potraktowano i wielu innych ludzi ktorzy stracili posade niezgodnie z prawem ? czy dlatego ze nie byli gejami?
traktujcie zwolnienie tego geja jako niezgodne z prawem (jesli stracil prace z tego powodu) czyli normalnie ale blagam bez tej calej histerii,
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe czy bys to samo napisala, gdyby gosciu zostal zwolniony na przyklad za rude wlosy?
martuchnam:
--- Cytat: Jomir w 05 Gru 2012, 17:45:09 ---Ciekawe czy bys to samo napisala, gdyby gosciu zostal zwolniony na przyklad za rude wlosy?
--- Koniec cytatu ---
moze nie za rude ale byly juz przypadki ze zwalniali ludzi bo sa brzydcy bo sa grubi itp itd...przykladow w polsce i nie tylko mozna wymieniac setki..ale akurat takich wlasnie ludzi powinno sie bronic jesli chodzi o prawa pracownika..
nikomu nie powinno przeszkadzac ze ktos jest gejem bisex lub kims innym
Ludzie ktorzy wyrzucaja z pracy za takie cos powinno sie wyrzucac bez podania przyczyny rowniez
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej