Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (144/234) > >>

inna:
Roga pamietaj ze nie wszystkich interesuje historia pieska o imieniu "Kvik"   :P

vordingborg:

--- Cytat: martuchnam w 07 Gru 2012, 06:10:35 ---mnie zastanawia tylko skad biora sie durne przekonania ze homosexualizm mozna leczyc..vordingborg ta ksiazka nie ma zadnego autorytetu a sexualnosc jest wrodzona nie nabyta..po drugie wy wszyscy anty dla par homosexualnych co byscie zrobili jakby okazalo sie ze ktores z waszych dzieci jest gejem lesbijka bisexem transexualista lub kims innym niz zwykly hetero..oddalibyscie na przymusowe leczenie bo macie inne poglady?zabralibyscie wlasnemu dziecku prawo do szczescia bo jest innej orientacji?wyklelibyscie je jak to sie dzieje w pl rodzinach przewaznie?

--- Koniec cytatu ---
A o samoczynnej zmianie orientacji seksualnej czytała ?

vordingborg:

--- Cytat: willy w 07 Gru 2012, 09:20:18 ---W swoim życiu miałem jakoś zawsze dziwnym trafem kontakt z homoseksualistami obu płci, czy to prywatnie czy zawodowo. Raz nawet mi się oświadczono :)
Gdyby wszyscy ludzie byli tak otwarci i w taki sposób postrzegali świat, to nikt by się nie przejmował jakiś wojnami, konfliktami terrorystami itd.

--- Koniec cytatu ---
Piękne słowa tyle że gówno prawda  ;) (można być homoseksualistą i terrorystą)

vordingborg:

--- Cytat: thecabb w 07 Gru 2012, 10:53:00 ---Wiele osób nie zrozumialoby decyzji swojego dziecka gdyby przyznało się do homoseksualizmu. Liczylaby się tylko dla rodziców jak będą postrzegani w srodowisku a nie szczęście ich własnego dziecka. Taka postawa rodziców bardzo rani syna lub córkę. Gdyby mój syn oznajmilby że jest homoseksualny nigdy bym się go nie wyparl nigdy bym się od niego nie odwrócił. Chciałbym,  żeby był szczęśliwy i spełniony prywatnie i zawodowo. Niektórzy wierzą w bajki kościoła katolickiego,  a ich wąskie światopogląd wynika z wahania od dziecka głupot. Zal mi ich i może zastosować ich własną metodę -  wyleczyć ich z głupoty,  choć ta uleczalna nie jest. Zawsze można umieścić jednak dać nadzieje ze będą zdrowi.

--- Koniec cytatu ---
Ja nie twierdze że homoseksualistów trzeba leczy, ja uważam że można. ( poklepując kogoś po ramieniu wbijasz go w ziemie zamiast podać mu pomocną dłoń)

roga:

--- Cytat: inna w 07 Gru 2012, 17:54:40 ---Roga pamietaj ze nie wszystkich interesuje historia pieska o imieniu "Kvik"   :P

--- Koniec cytatu ---

Moze i nie, ale by sie na pewno wielu osobom przydalo, bo przeciez piesek tutaj nie jest najwazniejszy, ale jezeli ktos nic nie widzi poza pieskiem (ktory wedlug mnie jest bardzo "sød"), to i ani "Matador", a byl to tylko przyklad, ani czytanie prasy, ani zwiedzanie dunskich zabytkow, ani uczestniczenie w debacie spolecznej, w spotkaniach w srodowisku lokalnym, ani ogladanie dunskiej telewizji ani........ i tak mu nie pomoze - bedzie wszedzie szukal/widzial tylko tego pieska, jezeli mnie dobrze rozumiesz. Mialem przede wszystkim na mysli te rodziny, ktore maja zamiar tutaj zostac na dluzej. Czyli.....znowu jestesmy w punkcie wyjscowym......znajomosc jezyka, uczyc sie go jak najszybciej i wszedzie gdzie to mozliwe, rowniez od swoich dzieci, ktore przyswajaja go sobie szybko. Siedzenie przed polskimi serialami telewizyjnymi, moze raczej odlozyc natroche pozniej, po nauczeniu sie dunskiego, bo to powinno byc najwazniejsze dla tych, ktorzy maja zamiar tutaj zostac. A moze takze zaczac od serialifilmow dunskich - wiele znakomitych i w dodatku z dunskimi podtekstami, lepiej byc nie moze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej