Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (146/234) > >>

MalaCzarna:

--- Cytat: @ae@ w 07 Gru 2012, 21:31:13 ---Do nutka:

A kto decyduje czy ja mam pojecie o temacie czy nie? Ty ? A jakim prawem ? Bo...??  ;D

Dziwic ci sie oczywiscie wolno, ja tez sie dziwie ze ty sie dziwisz, tez mi wolno  ;D

--- Koniec cytatu ---

Decydują twoje możliwości umysłowe ,które są marniutkie !

@ae@:
A skad wiesz?

Napisano o tym w liscie do koryntian ??

;D ;D ;D

Jomir:

--- Cytat: roga w 07 Gru 2012, 19:21:38 ---Moze i nie, ale by sie na pewno wielu osobom przydalo, bo przeciez piesek tutaj nie jest najwazniejszy, ale jezeli ktos nic nie widzi poza pieskiem (ktory wedlug mnie jest bardzo "sød"), to i ani "Matador", a byl to tylko przyklad, ani czytanie prasy, ani zwiedzanie dunskich zabytkow, ani uczestniczenie w debacie spolecznej, w spotkaniach w srodowisku lokalnym, ani ogladanie dunskiej telewizji ani........ i tak mu nie pomoze - bedzie wszedzie szukal/widzial tylko tego pieska, jezeli mnie dobrze rozumiesz. Mialem przede wszystkim na mysli te rodziny, ktore maja zamiar tutaj zostac na dluzej. Czyli.....znowu jestesmy w punkcie wyjscowym......znajomosc jezyka, uczyc sie go jak najszybciej i wszedzie gdzie to mozliwe, rowniez od swoich dzieci, ktore przyswajaja go sobie szybko. Siedzenie przed polskimi serialami telewizyjnymi, moze raczej odlozyc natroche pozniej, po nauczeniu sie dunskiego, bo to powinno byc najwazniejsze dla tych, ktorzy maja zamiar tutaj zostac. A moze takze zaczac od serialifilmow dunskich - wiele znakomitych i w dodatku z dunskimi podtekstami, lepiej byc nie moze.

--- Koniec cytatu ---
Na "Matadorze" i "Kroniken" przygotowywalam sie do DP3 i Studieprøven. Lepszego "narzedzia" nie znajdziesz :)

Jomir:

--- Cytat: behemot w 07 Gru 2012, 19:36:25 ---To że homoseksualizm to choroba to sprawa oczywista. Problem w tym że koncernom farmaceutycznym nie zależy na znalezielniu leku na tę chorobę z oczywistych względów: homoseksualizm jest trendy; zdobywanie popularności (m.in. politycznej) na postawie pro-homosusulnej jest również dobrze postrzegane; kto chciałby leczyć się z czegoś co może przynosić wymierne korzyści?
Choroba jak to choroba - całe szczęscie "homo-homo-niewiadomo"  nie jest chorobą zakaźną - także podanie ręki pedałowi czy lesbijce nie jest groźne (a juz np. wirusem grypy można się zarazić).
"Homo-homo" też ludzie - jedni dobrzy, inni źli; jedni mniej wrażliwi, inni bardziej. Posiadanie kolegi/koleżanki -  pedała/lesbijki uważam za normalne.
Przecież nie przestajemy kumplować się z kimś kto ma katar, zapalenie wyrostka robaczkowego urodzi się z porażeniem mózgowym.
Jedyne co może denerwować to chęć zdobycia większych praw i przywilejów od ludzi zdrowych.

Cóż, natura tak stworzyła człowieka że dzieci może mieć tylko facet z kobietą. Kropka. Punktum.
Natura tak stworzyła człowieka że dziecko ma mamę w postaci kobiety i tatę w postaci mężczyzny. Kropka. Punktum.
 :)
W pozostałych możliwych przpadkach (pedał z pedałem; lesbijka z lesbijką) krzywdę wyrządza się tylko i wyłącznie dziecku (przy jednoczesnym samozadowoleniu jednego czy drugiego pedała; jednej czy drugiej lesbijki).
Michał Anioł i Leonardo da Vinci też byli homoseksualistami. Wnieśli wiele dla ludzkości. Chwała im za to.
Czy podziwiamy ich za to że byli pedałami? Ano właśnie nie... - i taka jest różnica pomiędzy pedałami z odrodzenia czy renesansu a współczesnymi (dla mniej domyślnych - tamci byli sławni dlatego że wiele stworzyli i wiele im zawdzięczamy; współcześni "homo-homo-niewiadomo" chcą być sławni ze względu na swą chorobę).
Tyle mam do powiedzenia w tym temacie :)
 :P

--- Koniec cytatu ---
Podziekowalam przypadkowo.
Tak sobie mysle... Wynika to zapewne z czystego rachunku prawdopodobienstwa. Ale...
jakos jeszcze nigdy nie spotkalam sie z artykulem, notatka policyjna o maltretowniu dziecka w rodzinie homoseksulnej.Nie czytalam tez o przemocy w takich rodiznach. CHoc, rzadko bo rzadko, ale jednak miewaja takie rodziny dzieci, a malzenstw jest wiele.
Natomiast artyklow o przemocy w rodzinach heteroseksulanych, znajdziesz w sieci tysiace.
W zwiazku z tym, mam pytane, czy oby na pewno kazda, nawet "bylejaka" rodzina heteroseksualna, bedzie ZAWSZE lepsza od homoseksualnej???

Jomir:

--- Cytat: nutka53 w 07 Gru 2012, 20:38:40 ---tak troszke naiwne sa te przytoczone  opinie o znajomych homoseksualistach- coz za   sliczny obrazek z tecza w tle –ok.
 wsrod nich sa i mili i madrzy i glupi i chamy tez.

nie podobaja mi sie rozhisteryzowani bojowkarze  politycznej poprawnosci walczacy  o wprowadzenie np. zakazu zwracania sie mamo i tato jako ze  sa to slowa "heteroseksistowskie" –strasznie "  homofobiczne" bo obrazajace uczucia  homoseksualistow – jest to narzedzie do podzialu spoleczenstwa i nic to dobrego  nie wrozy

--- Koniec cytatu ---
Dzialo by sie bardzo dobrze w spoleczenstwie, gdyby tylko geje je dzielili.
Mysle, ze "nosiciele beretow", a zwlaszcza ich goru czynia duzo wiecej szkody. I to "dobabuse nic dobrego nie wrozy":

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej