poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej  (Przeczytany 550037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MalaCzarna

• Gość
Odp: Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
« Odpowiedź #675 dnia: 04 Gru 2012, 21:16:32 »
A ja tak zastanawiam się skąd kabusewnik wiedział że pan jest homo ?
Rozumiem, że wiadomo (bo widać  ;) ) kto jest jakiej płci, ale kto jest jakiej orientacji seksualnej ? 
To można stwierdzić tylko po niedwuznacznym zachowaniu  np.wobec klientów,przy klientach itp .
Wiem ,wiem co powiecie ...ALE...przeczytajcie do końca.
Pamiętam kilka historii tego rodzaju "poszkodowanych" ,które poszły z wielkim krzykiem do prasy iiii... nie powiedziały całej prawdy. Np.słynna historia z USA matki 2 dzieci ,która po latach odkryła swoją prawdziwą orientację seksualną.Zamieszkała z kobietą i swoimi dziećmi. Matka (babcia dzieci) odebrała jej prawa rodzicielskie ,a wizyty dzieci mogły się odbywać tylko w domu babci.
Był wielki krzyk w prasie o dyskryminacji dwóch lesbijek !
Zapomniały jednak powiedzieć o malutkim szczególe - jak zachowywały się w obecności dzieci . 
Takich historii było wiele.

Nie zrozumcie, że jestem za zwalnianiem homoseksualistów ,bo jestem przeciwna.
Ale ta historia... hmmm...coś mi tu nie pasuje.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #676 dnia: 04 Gru 2012, 21:23:41 »
Mala, nie wiem jak jest w Stanach, ale w Polsce bycie "pedalem" wystarczy, nic wiecej nie trzeba robic.
Wystarczy nawet plotka by zniszczyc czlowieka.

A swoja droga, gdyby bylo tak jak przypuszczasz, to gosciu, ktory wylecial z pracy juz by "afere robil", a jakos cicho w temacie. A i Netto nie kwapiloby sie do wyplaty odszkodowania.
« Ostatnia zmiana: 04 Gru 2012, 21:58:24 wysłana przez Jomir »
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #677 dnia: 04 Gru 2012, 21:34:15 »
Tak całkiem cicho to on nie siedzi ,skoro TV odwiedził.   :)

http://zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,12950257,Dyskryminowany_gej_wygral_proces_z_Netto__Dostanie.html

Nie chcę w żaden sposób podważać tego co Pan przeszedł ,a jedynie mówię, że mi coś nie pasuje w całej tej historii.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #678 dnia: 04 Gru 2012, 22:00:04 »
Przepraszam, napisalam malokonkretnie. Mialam na mysli tego goscia, ktory wylecial z pracy, za to, ze go wyrzucil z pracy - czyli kabusewnika sklepu. Jakos nie robi awantury, ani sie nie odwoluje.

A z tego co przeczytalam w zalaczonym przez Ciebie artykule, to wnioskuje, ze gosciu za malo jeszcze dostal. Tylko, ze nie Netto powinno za to placic, a ta cala banda ksenofobow ze sklepu.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #679 dnia: 04 Gru 2012, 22:15:46 »
No tak ,masz rację konsekwencje powinien ponieść kabusewnik ,pani Basia która publicznie rozgłosiła kim jest  Pan Irek,  a nie Netto.

Zastanawia  mnie czemu zwolnieni pracownicy  potwierdzali historię, a pracujący zaprzeczali(przecież mogli odmówić zeznań lub powiedzieć że nic nie widzieli) ?

Iiii...sorry, ale nie uwierzę w bajkę pana Irka że po drodze do pracy pękł mu zylak, a on i tak poszedł do pracy tylko poprosił aby mógł tego dnia siedzieć .
 Pęknięty żylak to jest natychmiast pogotowie ,grozi nawet zejściem śmiertelnym.

Dlatego piszę że coś tu jest nie tak ...

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #680 dnia: 04 Gru 2012, 23:26:17 »
dajcie sobie spokoj -to nie tolerancja -to jakas histeria - doslownie swiat zwariowal na tle poprawnosci politycznej . ludzie sa zwalniani z pracy za to ze choruja, wyrzucaja kobiety w ciazy a tu o jednym geju mowi cala polska, i zwalniaja kabusewnikow czy dyrektorow
w mojej pracy 2 lata  temu zwolnili czlowieka bo  byl chory na raka i w zwiazku z leczeniem mial duzo chorobowych dni - zmarl rok temu...czy ktos sie tym przejmowal? nie bylo nawet wzmianki w lokalnej prasie nie mowiac juz o tym aby ktos stracil posade. dostal odszkodowanie tak samo jak ten gej z polski

dlaczego jego tak potraktowano i wielu innych ludzi  ktorzy stracili posade niezgodnie z prawem ? czy dlatego ze nie byli gejami?

traktujcie zwolnienie tego  geja jako niezgodne z prawem (jesli stracil prace z tego powodu) czyli normalnie ale blagam bez tej calej histerii,

inna

• Gość
« Odpowiedź #681 dnia: 05 Gru 2012, 08:07:56 »
Prawda nutka i zgadzam sie w pelni.
Nie jestem ani za ani przeciw gejom czy lesb. Ale drazni mnie to jak ida przez miasto i pokazuja swoja milosc do siebie. Obrzydliwe  ???

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #681 dnia: 05 Gru 2012, 08:07:56 »

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 42
  • Reputacja: +0/-0
  • Bronchozaury nie wymarły !
« Odpowiedź #682 dnia: 05 Gru 2012, 11:19:47 »
Nie rozumiem.  Drażni cie okaxywanie miłości przez zakochanych? Ty się nie obsciskiwalas, nie calowalas publicznie? Niby nic nie masz do związków homoseksualnych ale cie draznia...  Brak tu logiki.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #683 dnia: 05 Gru 2012, 11:26:00 »
...Nie jestem ani za ani przeciw gejom czy lesb. Ale drazni mnie (...)Obrzydliwe ...

Jesli ich milosc jest dla ciebie obrzydliwa to znaczy ze jej nie akceptujesz, czyli brak tolerancji - albo inaczej: "tolerancja" po polsku  ;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #684 dnia: 05 Gru 2012, 13:58:27 »
Nie rozumiem.  Drażni cie okaxywanie miłości przez zakochanych? Ty się nie obsciskiwalas, nie calowalas publicznie? Niby nic nie masz do związków homoseksualnych ale cie draznia...  Brak tu logiki.

1 Kapł 18:22: Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą.
Jest to obrzydliwością.

1 Kapł. 18:13: Mężczyzna, który obcuje cieleśnie z mężczyzną tak jak z kobietą,
 popełnia obrzydliwość; obaj poniosą śmierć; krew ich spadnie na nich.

Tak tylko gwoli ścisłości że homoseksualizm nie jest tylko obrzydliwy dla ludzi...

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #685 dnia: 05 Gru 2012, 16:26:15 »
jestem ateistą racjonalnym i kieruję się zdrowym rozsądkiem, a nie kretyńskimi pomysłami zawartymi w biblii, która zresztą nie jest dla mnie ani ostoją moralności, ani drogowskazem życiowym. Tylko ludzie pozbawieni inteligencji emocjonalnej potrafią wierzyć w brednie. Ze względu na moje zainteresowanie biblią mogę stwierdzić, że księga kapłańska jest jedną z bardziej archaicznych, jest nietolerancyjną i chyba najgłupszą księgą starego i nowego testamentu.

ks kapł 11:01 - 11:08
1 Następnie Pan powiedział do Mojżesza i Aarona: 2 "Tak mówcie do Izraelitów: Oto zwierzęta, które będziecie jeść spośród wszystkich zwierząt, które są na ziemi: 3 Będziecie jedli każde zwierzę czworonożne, które ma rozdzielone kopyta, to jest racice, i które przeżuwa. 4 Ale [następujących zwierząt], mających rozdzielone kopyto i przeżuwających nie będziecie jedli: wielbłąd, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; 5 świstak, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; 6 zając, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; 7 wieprz, ponieważ ma rozdzielone kopyto, ale nie przeżuwa - będzie dla was nieczysty. 8 Nie będziecie jedli ich mięsa ani dotykali ich padliny - są one dla was nieczyste.
odpada pasztet z zająca i wieprzowinka (schabowy, kiełbasa, karkówka itp)

ks kapł 15:19 - 15:24
19 Jeżeli kobieta ma upławy, to jest krwawienie miesięczne ze swojego ciała, to pozostanie siedem dni w swojej nieczystości. Każdy, kto jej dotknie, będzie nieczysty aż do wieczora. 20 Wszystko, na czym ona się położy podczas swojej nieczystości, będzie nieczyste. Wszystko, na czym ona usiądzie, będzie nieczyste. 21 Każdy, kto dotknie jej łóżka, wypierze ubranie, wykąpie się w wodzie i będzie nieczysty aż do wieczora. 22 Każdy, kto dotknie jakiegokolwiek przedmiotu, na którym ona siedziała, wypierze ubranie, wykąpie się w wodzie i będzie nieczysty aż do wieczora. 23 Jeżeli kto dotknie się czegoś, co leżało na jej łóżku albo na przedmiocie, na którym ona siedziała, będzie nieczysty aż do wieczora. 24 Jeżeli jaki mężczyzna obcuje z nią wtedy, to jej nieczystość udzieli się jemu i będzie nieczysty siedem dni. Każde łóżko, na którym się położy, będzie nieczyste.
Nie wyobrażam sobie , żeby czyjś partner/partnerka wytrzymali 8 dni (plus 8 dni na oczyszczenie przez kapłana, proszę poszukać w ks kapł.) bez najzwyklejszego dotyku swojej drugiej połowy

Oprócz tego księga kapłanska toleruje niewolnictwo, zakazuje spożywania kaszanki, zakazuje także tatuowania.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #686 dnia: 05 Gru 2012, 16:49:30 »

Co ma wspólnego czyjas wiara do homoseksualizmu ??

Jeden wierzy w 1. Kapl 18.22, drugi w kasnoludki, trzeci w Rama i Shiwa...Co ma piernik do wiatraka??
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #687 dnia: 05 Gru 2012, 17:31:51 »
skąd ja mam wiedzieć co ma wiara do homoseksualizmu w kontekście postu małej czarnej ?
mała czarna posiłkowała się cytatami z ks. kapł. , więc postanowiłem takie niemerytoryczne argumenty zbić jej własną bronią...

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #688 dnia: 05 Gru 2012, 17:45:09 »
dajcie sobie spokoj -to nie tolerancja -to jakas histeria - doslownie swiat zwariowal na tle poprawnosci politycznej . ludzie sa zwalniani z pracy za to ze choruja, wyrzucaja kobiety w ciazy a tu o jednym geju mowi cala polska, i zwalniaja kabusewnikow czy dyrektorow
w mojej pracy 2 lata  temu zwolnili czlowieka bo  byl chory na raka i w zwiazku z leczeniem mial duzo chorobowych dni - zmarl rok temu...czy ktos sie tym przejmowal? nie bylo nawet wzmianki w lokalnej prasie nie mowiac juz o tym aby ktos stracil posade. dostal odszkodowanie tak samo jak ten gej z polski

dlaczego jego tak potraktowano i wielu innych ludzi  ktorzy stracili posade niezgodnie z prawem ? czy dlatego ze nie byli gejami?

traktujcie zwolnienie tego  geja jako niezgodne z prawem (jesli stracil prace z tego powodu) czyli normalnie ale blagam bez tej calej histerii,
Ciekawe czy bys to samo napisala, gdyby gosciu zostal zwolniony na przyklad za rude wlosy?

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #689 dnia: 05 Gru 2012, 18:15:43 »
Ciekawe czy bys to samo napisala, gdyby gosciu zostal zwolniony na przyklad za rude wlosy?
moze nie za rude ale byly juz przypadki ze zwalniali ludzi bo sa brzydcy bo sa grubi itp itd...przykladow w polsce i nie tylko mozna wymieniac setki..ale akurat takich wlasnie ludzi powinno sie bronic jesli chodzi o prawa pracownika..
nikomu nie powinno przeszkadzac ze ktos jest gejem bisex lub kims innym
Ludzie ktorzy wyrzucaja z pracy za takie cos powinno sie wyrzucac bez podania przyczyny rowniez
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #689 dnia: 05 Gru 2012, 18:15:43 »

skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 24962
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
uzytkowanie samochodu zarejestrowanego w polsce

Zaczęty przez andykac65Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 14905
Ostatnia wiadomość 03 Lip 2008, 13:35:33
wysłana przez vera
Darowizna w Polsce a Skat