Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
@ae@:
Kontekst twojej wypowiedzi jest ze przy chorobie dziecka matka czuje sie "wymordowana psychicznie i fizycznie" i absolutnie sie z tobo zgadzam.
Mozna "wymordowania" psychicznego uniknac albo co najmniej zminimalizowac - wlasnie przez wiedze o dziecka chorobie, objawach, leczeniu.
Lekkie infekcje wirusowe to nie "teorie" jak piszesz a wiedza.
Nie rozumiem skad ten agresywny ton?
A poza tym jesli pisze sie cos i "upublicznia" na ogólnie dostepnym forum internetowym to trzeba byc swiadomym ze kazda wypowiedz/zdjecie moze byc uzyte/cytowane/kopiowane przez wszystkich uzywajacych internetu :)
nutka53:
--- Cytat: @ae@ w 21 Mar 2012, 06:48:20 ---Kontekst twojej wypowiedzi jest ze przy chorobie dziecka matka czuje sie "wymordowana psychicznie i fizycznie" i absolutnie sie z tobo zgadzam.
Mozna "wymordowania" psychicznego uniknac albo co najmniej zminimalizowac - wlasnie przez wiedze o dziecka chorobie, objawach, leczeniu.
Lekkie infekcje wirusowe to nie "teorie" jak piszesz a wiedza.
Nie rozumiem skad ten agresywny ton?
A poza tym jesli pisze sie cos i "upublicznia" na ogólnie dostepnym forum internetowym to trzeba byc swiadomym ze kazda wypowiedz/zdjecie moze byc uzyte/cytowane/kopiowane przez wszystkich uzywajacych internetu :)
--- Koniec cytatu ---
jestem swiadoma ze kazdy moze cytowac moje wypowiedzi ale tez swiadoma jestem tego ze zacytowalas moja wypowiedz z komentarzem dotyczacym lekkiej infekcji wirusowej i w tym zestawieniu
zrobilas ze mnie histeryczke ,i zdaje mi sie ze mam prawo zareagowac na taki wypaczajacy sens mojej wypowiedzi komentarz.grzecznie zwrocilam ci uwage a ty nazywasz to agresja ??- no prosze cie,jesli ktos moze sie obrazac to ja za to ze robisz ze mnie histeryczke -to jak odwracanie kota ogonem. ja ci raczej wspolczuje ze doszukujesz sie agresji tam gdzie jej nie ma bo podewjrzliwi ludzie maja ciezkie zycie.
nie potrafie sie wyrazac pieknie i finezyjnie ale napewno nie wbijam ci szpilki mowiac ze lecze akupunktura i masz mi za to dziekowac.uzylam slowa teoria i tez nie wiem cvzemu mnie znowu poprawiasz bo sprawdzilam znaczenie w wikipedi -balam sie ze zrobilam blad http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria ale tam pisze ze teoria to wiedza -to juz sama nie wiem co ci nie pasuje
JoannaDark:
Czesc.Moze ktos ma taki sam problem jak ja i moze mi pomoc:(Jestem zrozpaczona matka prawie 9m-c coreczki jest sliczna i slodka:*Rodzilam ja w Horsens w szpitalu,urodzila sie 5 tyg.wczesniej i na poczatku wszystko rozwijalo sie dobrze az pewnego dnia okazalo sie ze moje dziecko ma wzmozone napiecie miesniowe.Ile sie nachodzilam do lekarza rodzinnego zeby dostac skabusewanie do pediatry a potem juz ruszyla fala badan i rzecz jasna rehabilitacja,z ktorej na pocztku cieczylam sie ale wg mnie nie przynosila zadnych effetkow.Pozniej wyjechalam do Polski na 2 m-c i tam chodzilam po lekarzach od ktorych dowiedzialm sie ze podobno doszlo do niedotlenienia pod czas porodu,ale to teraz juz nie wazne,bo nikomu niczego nie bede udowadniac tylko chce rehabilitowac coreczke tylko nie wiem gdzie czy w Danii czy w Polsce? Z rehabilitacji w Polsce jestem bardzo zadowolona.W Polsce dzieci sa rehabilitowane wg metody NDT-Bobath czy w Danii tez stosuja taka metode?
Wiem ze w Polsce opieka zdrowotna kuleje, ale o dzieci dbaja bardzo dobrze,takze i rehabilitacja jest na wysokim poziomie a jak jest w Danii?Wiem ze musze zrobic wszystko co jest mozliwe do 1 roku zycia dziecka bo wtedy najlatwiej dziecko uczyc lepszych nawykow.Tylko wkurza mnie lekcewazenie w Danii tego problemu.Ja nie zdazylam wrocic z Polski a nasza fisioterapeutka wyjezdza na urlop,w Polsce juz by zalatwili zastepstwo na ten czas bo takie dziecko powinno byc pod opieka rehabilitanta 2-3 razy w tygodniu, a ona mi mowi ze przez ten czas ja mam sama cwiczyc(co z pewnoscia robie codziennie),ale do cholery jasnej przeciez nie jestem rehabilitantka po kursie.Jeszcze mam pytenie czy ja moge zaltwic rehabilitanta z kommuny albo prywatnego placac pieniedzmi z ubezpieczenia bo moje dziecko jest ubezpieczone w Tryg.I czy moge odzyskac pieniadze w Danii za rehabilitacje coreczki w Polsce,jezeli tak to gdzie mam sie udac:) Prosze pomozcie:(
@ae@:
...Jeszcze mam pytenie czy ja moge zaltwic rehabilitanta z kommuny albo prywatnego placac pieniedzmi z ubezpieczenia bo moje dziecko jest ubezpieczone w Tryg...
Na to pytanie odpowie ci tylko Tryg, nikt z nas przeciez nie wie jaki warunki masz w swojej polisie ubezpieczeniowej.
...I czy moge odzyskac pieniadze w Danii za rehabilitacje coreczki w Polsce,jezeli tak to gdzie mam sie udac:)...
Do swojej komuny, do swojego sagsbehandler i tam zadasz to pytanie, do córki firmy ubezpieczeniowej - Tryg - i tam zadasz to pytanie.
Kazda sytuacja jest inna, indywidualna.
...a ona mi mowi ze przez ten czas ja mam sama cwiczyc(co z pewnoscia robie codziennie),ale do cholery jasnej przeciez nie jestem rehabilitantka po kursie...
To normalne ze rehabilitantka pokazuje rodzicom jak trzeba wykonywac cwiczenia i rodzice kontynuuja rehabilitacje w domu.
Czy lepiej w Polsce czy w Danii -nie wiem, jaka medote stosuje sie w Danii tez nie wiem, zapytaj rehabilitantki, metod jest mnóstwo.
Pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowia!
MalaCzarna:
JoannaDark sądzę że powinnaś znaleźć forum matek,którym urodziły się dzieci z podobnym problemem.
Poszukaj w internecie ,znajdź fundację czy stowarzyszenie wokół którego skupiają się rodzice.
Poszukaj rodziców ,którzy szukają sami rozwiązań i mają efekty w leczeniu dzieci,
to są zazwyczaj chodzące encyklopedie .Myślę ,że takie forum jest w PL jak i w DK.
Wstawiłam wcześniej link o leku z grasicy dla osób z problemami rozwojowymi mam na myśli artykuł o komórkach nerwowych w mózgu gdzie udowodniono że regenerują się w trakcie dorosłego życia .
Oni też mają swoją fundację i swoich lekarzy ,może powinnaś się tym zainteresować?
Nie wiem czy to może dotyczyć twojego dziecka ,ale co szkodzi sprawdzić ?
Czy pamiętasz historię Lorenza ?Jego rodzice wzięli sprawę w swoje ręce , zrób to samo !
życzę wygranej w walce z chorobą dziecka ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej