Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
newbie12:
Dziewczyny, przede wszystkim bardzo Wam współczuję bo każda choroba dziecka, jaka by nie była, jest straszna. Ale musicie zrozumieć że takie rzeczy jak przeziębienie, katar, kaszel i gorączka są wywoływane przez wirusy a na wirusy nie ma lekarstw, musi samo przejść. Antybiotyki są skuteczne jedynie w przypadku bakterii i to najlepiej zrobić posiew, żeby wiedzieć jaki szczep leczyć. Instytucje takie jak żłobki czy przedszkola to skupiska ludzi a co za tym idzie wylęgarnie chorób, wystarczy jedno chore dziecko żeby zarazić inne, niestety trzeba się z tym pogodzić. Moje dziecko odkąd chodzi do żłobka, przynajmniej raz w miesiącu jest chore ale oprócz paracetamolu w przypadku naprawdę wysokiej gorączki, nic nie dostaje. No, ale jeśli stan chorobowy się przedłuża albo następuje pogorszenie, uważam, że należy zgłosić się do lekarza.
nadusiaa, jeśli uważasz, że w żłobku robią krzywdę Twojemu dziecku, zmień na inny, tak samo z lekarzem, masz do tego prawo
kayutek:
nadusiaa, a moze lekarza zmienic?
nadusiaa:
lekarza zmienialam 3 razy zlobek i przedszkole 2 raz i niezamierzam fundowac dzieciom kolejnego stresu bo przystosowanie bardzo ciezko.starzsa corka 3 raz nowa szkola i tez zle znosi .wiec to nie tak latwo zmieniac
kicia:
Ocho widzę ze powoli temat zmienia temat ;) :D co do lekarza i leków to jak najbardziej jestem za im mniej tym lepiej tylko po obejrzeniu dziecka i ewentualnym osluchaniu lekarz nie ma możliwości stwierdzić czy to wirus czy bakteria to ze akurat dużo dzieci wirusa ma to nie znaczy ze moje tez i wypadało by jakiś wymazać zrobić
Co do przedszkola to właśnie w piątek sie wkur...... na maxa >:( odbieram dziecko z placówki oczywiście biegły na powietrzu ( to dobrze) wracam do domu ściągać mu kombinezon i nóż kur.....mac mały w krótkim rękawku zasilany aż skarpetki mokre( czasami jeszcze nie woja ze susiu chce ale wiedza o tym informowaliśmy ich mieli zwrócić na to uwagę) oczywiście w nocy kaszel na szczęście jak na razie bez gorączki tylko co rano zauważyłam chyba pęcherza przeziębiony bo częściej chodzi do WC i pisikuje wyc sie chce :(
Jomir:
Kiciu, a nie mozesz z Paniami ustalic, ze jak dzieci ida na dwor, to zakladaja dziecku pieluszke.
MOja corka, wola, ale w tych jesienno -zimowych czasach, czasem trudno dziecie "wykopac" na czas z kombinezonu i innych cudactw, a wiadomo, ze to nie najlepszy pomysl, zeby dzecko w morkym ubraniu po dworze biegalo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej