Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
poly:
to pisz jasniej czarodziejko
Solvej:
Tobie pewnie musialabym narysowac ;D
a mam talent ::o
jamjurand:
Do wiekszosci lekarzy trzeba sie rejestrowac sa jednak jeszcze tacy gdzie mozna przyjsc i czekac w kolejce, wszystko to mozna wyczytac w miejskim spisie lekarzy przy danych wybranego lekarza. Pisze tu o Kbh.
Jomir:
Nie jestem przykladna Dunka, ale po prostu nie kombinuje.
Na poczatku???
Po prostu nie przyjechalam tu w ciemno, na wydre...
Przygotowania do wyjazdu trwaly rok...
Wszelkie przygtowania... tlumaczenie wszelkich papabusew, szkol dla dzieci, dokumentacji itp.
Wniosek na pozwolenie na pobyt zlozylam tez wczesniej, tak wiec przyjechalam na gotowe (jak wielu mi zreszta zarzuca), ale to gotowe sama (lub wespol z mezem) sobie przygotowalam.
Znalam angielskii (nigdy bym sie nie wybrala na stale za granice nie znajac jezyka).
Tak wiec ot po prostu...
Jak sobie poscielesz, tak sie wyspisz....
Co do rejestracji do lekarza...
Droga Zelandio, masz racje to lekarz daje link do rejestracji, ale wybor lekarza w tej sytuacji ogranicza sie do wyboru lekarza w obrebie danej kliniki. Klinike natomiast masz jedna, wpisana na zoltej karcie.
Niestety nie jest tak, ze mozesz sie rejestrowac do dowolnej kliniki wedlug uznania.
Jomir:
Ale Aneczko, nie wiem czy zwrocilas uwage piszemy o tym samym.
Lekarza mozna wybrac w komunie, tak jak mowisz, daja CI liste i sobie wybierasz, tyle ze czasem wyboru nie ma (tak jak na przyklad w mojej komunie).
Przecze jedynie Zelandii, ktora twierdzi, ze lekarza ot tak po prostu na internecie sie wybiera... Link i bach, rejestrujesz sie gdzie chcesz, bez wzgledu na to, co jest na zoltej karcie.
Nigdzie nie napisalam gorsi czy mniej uczciwi... ale przyznasz, ze chodzenie do lekarza na czyjasc karte, to lekka przesada...
Natomiast :) posadzenie mnie o mocherowy beret bardzo mnie bawi :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej