Ogólne > Rodzina ...

Opieka medyczna

<< < (14/44) > >>

***Aneczka***:
ech no nie zwrocilam ;D ;D ;D

rokas:

--- Cytat: author Mirra ---posadzenie mnie o mocherowy beret bardzo mnie bawi
--- Koniec cytatu ---
MoHerowy, pani doktor :D

A w temacie chodzenia na cudza zolta karte do lekarza: kiedy moja wowczas jeszcze nie malzonka zachorowala, bedac tu tylko turystycznie, i musiala isc do lekarza, bo sie zwyczajnie o nia balem (miala 40 stopni goraczki), to w ogole nie wiedzieli, co z tym fantem zrobic. Niemal wyblagalem, by ja przyjeli. Przyjeli i dostalem rachunek do zaplacenia, ponad 300 dkk plus recepte na antybiotyk. I nie mialo znaczenia to, ze ja mialem zolta karte.

jamjurand:

--- Cytat: Mirra w 15 Wrz 2009, 11:13:49 ---i... ale przyznasz, ze chodzenie do lekarza na czyjasc karte, to lekka przesada...

--- Koniec cytatu ---

Nie przesadzaj, czasem niezbedna koniecznosc, tak jak udzielenie pierwszej pomocy. Bylem m.in. z paroma budowlancami; jeden skoczyl z konteinera i nie mogl juz wiecej skakac, a drugi szlifowal bez okularow, bo polak wszystko potrafi  ::), obydwoje na moje pytanie o polskie ubezpieczenia popatrzyli na mnie z ogromnym zdziwieniem; mieli, ale papiery zostaly w Polsce.

Solvej:
Aneczko , Ty nie musialas przyjezdzac na gotowe, bo Ty nie przyjechalas z bagazem zyciowym, Nie martwilo Cie czy dzieci beda mialy szkole.
O sobie pisac nie bede bo nie czuje takiej potrzeby. ;D

A droga Mirra znowu czyta bez zrozumienia.(rece opadaja)  Gdzie ja napisalam,ze mozna sie rejestrowac do ktorej sie chce placowki? Pisalam o lekarzach. I nawet wczoraj sie rejestrowalam i wybralam sobie ktorego chce, nie tego do ktorego bylo szybciej bo wizyte mam dopabuse za miesiac. A moze.... w Twojej placowce tego jeszcze nie ma i stad Twoje niedowierzanie? Hmmm od 2 tyg chyba to jest u mnie.
ECH....

Jomir:
ROKAS, wskaz mi miejce, w ktorym napisalam, ze jestem doktorem!!!!

Czepiasz sie tego w kazdym watku, przy byle okazji ...

Napisalam raczej, ze ukonczylam studia dokotoranckie i ze nawet nie otworzylam przewodu. Od studiow doktoranckich do bycia doktorem jest jeszcze kawal drogi, ktorej ja (jak zreszta tez juz kiedys napisalam) nie przebede, bo brakuje mi motywacji, checi i Bog wie czego jeszcze...

WYSTARCZY????
A teraz po prostu wyluzuj, albo idz do lekarza leczyc kompleksy. Bo to juz nudne sie staje, a widze ze ignorowanie Twoich monotonnych uwag nie przynosi rezultatu.

[Posted on: 15 Wrzesień  2009, 12:21:45]
Wypowiedz jednej z uczestniczki:

Co do wyboru lekarza!!!

Bywa z tym roznie, w zaleznosci od Kommuny.
Ja osobiscie 2 razy zmienialam Kommune co oczywiscie wiaze sie ze zmiana zoltej karty. W jednej nie pytano sie mnie o lekarza. "Przydzielono" mnie do jakiejs przychodni i tyle. Bez podania nazwiska konkretnego lekarza.
W drugiej natomiast, zapytano czy chce kobiete czy mezczyzne lekarza. Po otrzymaniu zoltej karty, dowiedzialam sie jak sie nazywa moj lekarz.
A tu TWOJA ODPOWIEDZ ZELANDIO: Teraz mozna rejestrowac sie przez internet i wybor lekarza jest dobrowolny.

No comments.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej