Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
Katarynka:
A ja proponuje zebyscie sie przestały kłócic o pierdoły i niech ta mądrzejsza sobie odpusci. Obie macie racje bo moze byc i tak i tak.
roga:
--- Cytat: Katarynka w 15 Wrz 2009, 12:57:24 ---A ja proponuje zebyscie sie przestały kłócic o pierdoły i niech ta mądrzejsza sobie odpusci. Obie macie racje bo moze byc i tak i tak.
--- Koniec cytatu ---
Proponuje wrocic do sedna sprawy: 1. wybor lekarza w danej komunie jest dowolnym pod warunkiem, ze lekarz ten ma "wolne miejsce" (normowana ilosc pacjentow na 1 lekarza), 2. zachowane sa przepisy o odleglosci miedzy miejscem zamieszkania a klinika, 3. kazdorazowa zmiana powoduje wydanie nowej "zoltej" karty, 4. zmiana lekarza kosztuje 120 kr. jezeli dobrze pamietam,, 5. "zolta karta" jest karta osobista (nazwisko/cpr.) - lekarz nie moze na ta karte przyjmowac inne osoby, a jezeli to robi o nie jest zgodne z przepisami.
lilia:
Hmm, idę do przychodni, którą mam przypisaną, ale tam leczy 4-ech lekarzy, zatem mam wybór.
Solvej:
--- Cytat: lilia w 16 Wrz 2009, 19:38:17 ---Hmm, idę do przychodni, którą mam przypisaną, ale tam leczy 4-ech lekarzy, zatem mam wybór.
--- Koniec cytatu ---
Od wyboru do koloru Lilia ?? ;))
Ja nawet w ciazy bedac, nie przyjmowal mnie ten sam lekarz. A dzis zazyczylam sobie kobiete ,a nawet zagrozilam ( ;) ) mowiac: -bo nie przyjde wcale!! :D :P Przyszlam, prosby byly wysluchane :)
Mrozik:
WItam!
Mam pytanie,otoz moja dziewczyna korzystala ostatnio z serii spotkan u fizjoterapeuty.Zostala skabusewana od lekarza rodzinnego,gdyz ma problemy z kregoslupem.
Czy za te spotkania bedzie musiala zaplacic czy pokryje jej to ubezpieczenie.Nie placimy zadnych ubezpiczen dodatkowych tylko te,ktore potracaja nam przy wyplacie.Znajoma mowila,ze mamy wejsc na strony danicy pension i tam pobrac jakis formularz i to oddac do komuny.Czy to prawda,ze trzeba tak zrobic.
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej