Ogólne > Podatki
dlaczego 38%
hary:
Witam właśnie dostałem rozliczenie za pracę w okreśie od 20.09-31.10.i wynika z tego jasno ,że każda zarobiona korona powyżej 12,5000 jest opodatkowana 38% czy jest to normalne bo ja myślę sobie,że mnie ktoś tu roluje na kasie.Dodam,że to jest mój pierwszy okres który przepracowałem w agencji pracy Flexworkes na umowie mam 18,500 a netto wynika z tego 106,5 korony proszę o pomoc w mojej sprawie. wszystkim z góry dziekuje i pozdrawiam rodaków szczególni za śląska.Ani ni ma z kim pogodać no i siedza se tu som przed tym kompym mom wolne w robocie jak se komus nudzi niech napisze do mie na skype sebus781
piatka:
Jakiej pomocy oczekujesz?
Tula:
--- Cytat: hary w 07 Lis 2007, 22:04:23 ---może ktoś się wypowie czy to jest normalne albo i nie bo nie wiem co o tym myślec bo słyszałem że taki duży podatek płaci się po przekroczeniu jakiejs kwoty ale żeby odrazu hmmm... ???
--- Koniec cytatu ---
Zle slyszales. To, o co prawdopodobnie Twojemu informatorowi chodzilo, to mozliwosc placenia 8% podatku przez pierwszy rok pracy w Danii, kiedy sie ma zaswiadczenie o stalym zameldowaniu w Polsce. Wklep sobie haslo "podatek" w wyszukiwarke, temat powtarza sie srednio trzy razy w tygodniu.
Patrycja:
Jest to mozliwe 8) moj maz ma podobna kwote wolna od podatku a od reszty placi 38 % chociaz stale zameldowanie ma w Polsce ::)
piatka:
Jesli bedziesz pracowal w Danii na czas nieograniczony, to opodatkuja ci kazda korone powyzej 3200.
Tak placimy i nikt nie placze, a ty majac 12 tys wolne od podatku narzekasz?
Zastanow sie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej