Ogólne > Hydepark

PD3

<< < (13/23) > >>

Juta:
A ile miesiecy sie uczysz, w ktorej szkole  i na ile zdales?

mawi:
Ja miałam  2 tygodnie temu  testy PD 2/4  był łatwy , dużo strachu było tylko
a przede mną końcowy . I nie rozumiem co to jest PD3 bo z tego co czytam to chyba jest wyższy poziom  i zdaje się go przy staraniu o obywatelstwo ,
dobrze kombinuję ?

yoursoul:

--- Cytat: Majkelek w 10 Gru 2008, 23:17:33 ---U mnie w szkole nie zdaje 2 % tego waszym zdaniem strasznie trudnego egzaminu

--- Koniec cytatu ---

- a jestes pewien , ze przy 1-szym podejsciu ?
Ja wiem od nauczyciela ze 4 modul w syst. DU 3 ( latwiejszy ) oblewa okolo 50 % - i to sie w naszej grupie potwierdzilo .

--- Cytat: Majkelek w 10 Gru 2008, 23:17:33 --- a przystępują do niego osoby po roku nauki.

--- Koniec cytatu ---

Tylko teoretycznie . To osoby , ktore sa juz w DK od dluzszego czasu , mowia dobrze po dunsku  ale chca
dostac obywatelstwo wiec zapisuja sie przed egzaminem aby pocwiczyc zadania egzaminacyjne ( i najczesciej dunski pisany ) .

Tak czy owak Majkelku - podoba mi sie Twoj optymizm !

[Posted on: 11 Grudzień  2008, 07:23:27]

--- Cytat: mawi w 10 Gru 2008, 23:35:42 --- zdaje się go przy staraniu o obywatelstwo ,
dobrze kombinuję ?

--- Koniec cytatu ---

Dobrze
 PD3  jest konieczny rowniez , gdzy ktos ma ochote studiowac w DK po dunsku -tylko w miedzyczasie trzeba zaliczyc 6 modul

Katarzyna:
Trudno mi sie z Majkelkiem nie zgodzic. PD3 moze i sie trudny wydaje przed podejsciem do niego, ale osob ktore nie zdaly policzyc mozna na palcu jednej reki.

--- Cytat: yoursoul w 10 Gru 2008, 08:32:01 ---A nie pomylil Ci sie Majkelku PD3 z PD2 ?
Jesli chodzisz do sprogcenter to mozesz sie dowiedziec od nauczycieli ze z  egzaminu PD3 mozna wyjsc nawet z punktami ujemnymi ...
Moim zdaniem zakres materialu na egzaminie PD3 ( slownictwo , gramatyka itp )  przekracza zakres serwowanej nauki w sprogcenrer .
Jesli ktos pracuje i ma inne obowiazki - jest bardzo trudno zdac PD3 w pierwszym podejsciu mieszczac sie na dodatek w 3 letnim
okresie darmowej nauki .

--- Koniec cytatu ---

Znam x osob pracujacych,studiujacych, majacych obowiazki rozne przy tym-wszyscy zmiescili sie w okresie 1,5-rocznym, majac calkiem niezle wyniki. Do geniuszy im daleko, ot zwykli ludzie. W Danii nie sa od wiekow, a od lat np. 2,3. Zreszta sama zdawalam po 2 latach pobytu i nie uwazam, zeby byl to jakis wyczyn.

--- Cytat: yoursoul w 11 Gru 2008, 07:26:50 --- -PD3  jest konieczny rowniez , gdzy ktos ma ochote studiowac w DK po dunsku

--- Koniec cytatu ---

Do studiowania po dunsku najczesciej potrzebne jest Studieprøven. Niektore szkoly maja specjalny rok przygotowawczy dla osob majacych PD3 konczacy sie wlasnie Studieprøven, a czasem mieszanka Studieprøven z HF (niektore szkoly ksztalcace pedagogow np.).

Klingon:
Kiedy ktos mowi ze zdal trudny eksamin to mozna pogratulowac i cieszyc sie ze komus uklada sie albo mozna wbic szpile.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej