Ogólne > Hydepark
PD3
Juta:
A ile miesiecy sie uczysz, w ktorej szkole i na ile zdales?
mawi:
Ja miałam 2 tygodnie temu testy PD 2/4 był łatwy , dużo strachu było tylko
a przede mną końcowy . I nie rozumiem co to jest PD3 bo z tego co czytam to chyba jest wyższy poziom i zdaje się go przy staraniu o obywatelstwo ,
dobrze kombinuję ?
yoursoul:
--- Cytat: Majkelek w 10 Gru 2008, 23:17:33 ---U mnie w szkole nie zdaje 2 % tego waszym zdaniem strasznie trudnego egzaminu
--- Koniec cytatu ---
- a jestes pewien , ze przy 1-szym podejsciu ?
Ja wiem od nauczyciela ze 4 modul w syst. DU 3 ( latwiejszy ) oblewa okolo 50 % - i to sie w naszej grupie potwierdzilo .
--- Cytat: Majkelek w 10 Gru 2008, 23:17:33 --- a przystępują do niego osoby po roku nauki.
--- Koniec cytatu ---
Tylko teoretycznie . To osoby , ktore sa juz w DK od dluzszego czasu , mowia dobrze po dunsku ale chca
dostac obywatelstwo wiec zapisuja sie przed egzaminem aby pocwiczyc zadania egzaminacyjne ( i najczesciej dunski pisany ) .
Tak czy owak Majkelku - podoba mi sie Twoj optymizm !
[Posted on: 11 Grudzień 2008, 07:23:27]
--- Cytat: mawi w 10 Gru 2008, 23:35:42 --- zdaje się go przy staraniu o obywatelstwo ,
dobrze kombinuję ?
--- Koniec cytatu ---
Dobrze
PD3 jest konieczny rowniez , gdzy ktos ma ochote studiowac w DK po dunsku -tylko w miedzyczasie trzeba zaliczyc 6 modul
Katarzyna:
Trudno mi sie z Majkelkiem nie zgodzic. PD3 moze i sie trudny wydaje przed podejsciem do niego, ale osob ktore nie zdaly policzyc mozna na palcu jednej reki.
--- Cytat: yoursoul w 10 Gru 2008, 08:32:01 ---A nie pomylil Ci sie Majkelku PD3 z PD2 ?
Jesli chodzisz do sprogcenter to mozesz sie dowiedziec od nauczycieli ze z egzaminu PD3 mozna wyjsc nawet z punktami ujemnymi ...
Moim zdaniem zakres materialu na egzaminie PD3 ( slownictwo , gramatyka itp ) przekracza zakres serwowanej nauki w sprogcenrer .
Jesli ktos pracuje i ma inne obowiazki - jest bardzo trudno zdac PD3 w pierwszym podejsciu mieszczac sie na dodatek w 3 letnim
okresie darmowej nauki .
--- Koniec cytatu ---
Znam x osob pracujacych,studiujacych, majacych obowiazki rozne przy tym-wszyscy zmiescili sie w okresie 1,5-rocznym, majac calkiem niezle wyniki. Do geniuszy im daleko, ot zwykli ludzie. W Danii nie sa od wiekow, a od lat np. 2,3. Zreszta sama zdawalam po 2 latach pobytu i nie uwazam, zeby byl to jakis wyczyn.
--- Cytat: yoursoul w 11 Gru 2008, 07:26:50 --- -PD3 jest konieczny rowniez , gdzy ktos ma ochote studiowac w DK po dunsku
--- Koniec cytatu ---
Do studiowania po dunsku najczesciej potrzebne jest Studieprøven. Niektore szkoly maja specjalny rok przygotowawczy dla osob majacych PD3 konczacy sie wlasnie Studieprøven, a czasem mieszanka Studieprøven z HF (niektore szkoly ksztalcace pedagogow np.).
Klingon:
Kiedy ktos mowi ze zdal trudny eksamin to mozna pogratulowac i cieszyc sie ze komus uklada sie albo mozna wbic szpile.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej