Ogólne > Rodzina ...
ginekolog
evi:
--- Cytat: anha w 05 Gru 2007, 22:46:25 ---Ja nie rozumiem.
Przyjeżdża się do obcego kraju bez znajomości żadnego języka obcego?
Nie mówię już o duńskim ale żeby nie znać angielskiego? To kalectwo.
Każdy lekarz mówi tu po angielsku,fachowego słownictwa sie można douczyć.
--- Koniec cytatu ---
Ja w szkole uczyłam się tylko ruskiego,jestem z takiego pechowego rocznika.Jestem kaleką bo nie znam angielskiego?Potrafię dogadac się trzech innych językach,ale nie o to chodzi,miałam to szczęście że trochę podróżowałam
Niekiedy żona przyjeżdża do pracującego tu męza,bo chcą byc razem.Mają po 40 lat i chęc zaczęcia nowego życia.
Jaką radą jej posłużysz?Powiesz że nie trzeba się pchac do obcego kraju jak nie znasz języka?Czytając niekiedy wasze wypowiedzi odnoszę wrażenie że nie jesteście Polakami,nigdy nie byliście i nasuwa mi się znane przysłowie.
Zapomniał wół jak cielęciem był
anha:
Evi tak się składa,że ja też uczyłam się w szkole rosyjskiego i niemieckiego ale nie przeszkodziło mi to uczyć się angielskiego na kursach.Więc to żadne wytłumaczenie.
Piszę tu o angielskim bo ten język stał się językiem międzynarodowym i każdy,kto wybiera się w świat powinnien nim władać.
Chyba,że zna np.hiszpański i wybiera się krajów Ameryki Południowej więc nie musi.
Zresztą to co mnie to obchodzi,chodźcie sobie z tłumaczami nawet po chleb do piekarni.
madzialenasz:
Hiszpanskim posluguje sie wiecej panstw niz jezykiem angielskim, na swiecie jest najwiecej Panstw gdzie jezykiem funkcjonalnym jest wlasnie hiszpanski ;D
Dlatego naszla mnie ochota na nauke tegoz jezyka, ale nie wiem kiedy zaczne ;)
Ale OT ;)
Klingon:
--- Cytat: anha w 05 Gru 2007, 22:46:25 ---Nie mówię już o duńskim ale żeby nie znać angielskiego? To kalectwo.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: evi w 06 Gru 2007, 20:28:34 ---Czytając niekiedy wasze wypowiedzi odnoszę wrażenie że nie jesteście Polakami,nigdy nie byliście ..
--- Koniec cytatu ---
Brak tolerancji nie zależy od mieszkania za granicą tylko przede wszystkim od wychowania. Zwróć na przykład uwagę, jak Polki dokładnie wiedzą jak inni powinni się ubierać. ;D
Jomir:
nooo :) ale przyznaj, ze Polki na ulicy wylowisz golym okiem na dunskiej ulicy :)
A swoja droga..... nietelerancji mozna sie tez nauczyc....
coz... ja na przyklad nauczylam sie w szkole jezykowej.....
Na haslo Egipt, egipskie reaguje regularna rozycznka alergiczna :)
Jakos dziwnym trafem dziala na mnie podobnie Rosja i rosyjskie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej