Ogólne > Rodzina ...

ginekolog

<< < (5/6) > >>

Tula:

--- Cytat: evi w 06 Gru 2007, 20:28:34 ---Czytając niekiedy wasze wypowiedzi odnoszę wrażenie że nie jesteście Polakami,nigdy nie byliście (...)
--- Koniec cytatu ---

??? ??? ???
A to CO ma niby znaczyc? Moze z laski swojej napiszesz mi, czym dla Ciebie jest polskosc w takim razie. Moze byc w osobnym temacie.

--- Cytat: madzialenasz ---Hiszpanskim posluguje sie wiecej panstw niz jezykiem angielskim, na swiecie jest najwiecej panstw gdzie jezykiem funkcjonalnym jest wlasnie hiszpanski
--- Koniec cytatu ---
Najlepiej, Madziu, to sie uczyc chinskiego. W koncu mowi nim najwiecej osob na swiecie ::).

madzialenasz:
Nieeee, chinski za trudny :)

Juta:

--- Cytat: evi w 06 Gru 2007, 20:28:34 ---
Ja w szkole uczyłam się tylko ruskiego,jestem z takiego pechowego rocznika.
--- Koniec cytatu ---

Ale to nic nie oznacza. Ja angielskiego nauczylam sie sama, ani na kurs, ani do szkoly jezykowej nie chodzilam. Wystarcza dobre checi i praca nad soba.

--- Cytuj (zaznaczone) --- Niekiedy żona przyjeżdża do pracującego tu męza,bo chcą byc razem.Mają po 40 lat i chęc zaczęcia nowego życia.
Jaką radą jej posłużysz?Powiesz że nie trzeba się pchac do obcego kraju jak nie znasz języka?
--- Koniec cytatu ---

A Ty co bys poradzila? Moze: "Spoko, w Danii wszyscy mowia po polsku, dasz sobie rade."

--- Cytuj (zaznaczone) --- Czytając niekiedy wasze wypowiedzi odnoszę wrażenie że nie jesteście Polakami,nigdy nie byliście

--- Koniec cytatu ---

A jak jest Twoja definicja polskosci?

Klingon:
Dobra wiadomość dla Evi - do otrzymania pozwolenia na pobyt w Danii nie jest wymagana aprobata Polonii. ;D

Jomir:
Mam tez nadzieje, ze nie beda wyrzucac z Danii na wniosek Polonii???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej