Ogólne > Rodzina ...
ciąża
Jomir:
Jezeli boisz sie ciazy z powodu kregoslupa, to nie jest az tak zle.
Jestem w temacie, bo sama mialam dylemat: co pierwsze ciaza, czy operacja kregoslupa (mam dwie duze przepukliny na odcinku ledzwiowym).
Naradzalam sie z trzema neurochirurgami wysokiej klasy. Wszyscy trzej mowia to samo.
Szanse na wozek, lezenie sa 50%. Drugie 50% to ogolne polepszenie zdrowia, bowiem hormony i rozpychajace sie dziecko, moga przepukline (wyciekly dysk) "wepchnac" na swoje miejsce.
NIe moze jedynie dojsc do porodu naturalnego.
Tak wiec, jezeli kregoslu to jedyne przeciwskazanie do ciazy, to moze przemyslisz to jeszcze raz???
Aha... jezei wozek, to tez nie cale 9 miesiecy, a maksymalnie ostatnie 4... NO :) zawsze mniej :)
annaodense:
przepraszam jesli cie urazilam ciacho.nie mialam takiego zamiaru.
vera:
Przy pierwszej wizycie z lekarzem dostaniesz kilka pytań. Odpowiadając na nie podejmiesz decyzje. Pytania będa dotyczyły o ojca i czy chcesz donosić, reszta pójdzie sama mam nadzieje.
Cokolwiek zrobisz na pewno będzie to dobra decyzja jak ją na spokojnie rozważysz.
ciacho2:
jestem w 9 tyg ciązy byłam dziś u lekarza on zadał kilka pytań wypełnił formularze, zmierzył ciśnienie i pobrał krew i powiedział abym przyszła w 24 tyg do niego. Dał mi także nr tel do szpitala abym umówiła się tam sama na badanie. Czy to jest tutaj normalne?
marcellina26102:
Jak najbardziej normalne! Przygotuj sie na wiecej=mniej opieki, wizyt, badan...Z jednej strony taki system jest dobry, bo niepotrzebnie nie nabiegasz sie po gabinetach, z drugiej jesli kobieta czuje ze cos jest nie tak i ma podstawy po przebytych wczesniej chorobach czy poprzedniej ciazy- skazuje sie ja na niepotrzebny dodatkowy stres.
Dunska słuzba zdrowia jest ok, ale czasem mam wrazenie ze poki krew nie tryska z oczodołów poty usłyszysz- wszystko jest ok ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej