Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (6/26) > >>

RybkaWillego:
Witam.

Niestety muszę wszystkich przeprosić bo z własnej niewiedzy wprowadziłam was w błąd. Mój mąż wyjaśnił mi o co chodzi. Dokument, który dostałam to nie jest pozwolenie na stały pobyt.
Jest to natomiast dokument stwierdzający, że zostałam wpisana w Danii jako obywatel unii europejskiej. W związku z tym mogę tu przebywać i pracować bez starania się o pozwolenie na pobyt i pracę. Oczywiście mogę tu mieszkać i pracować tak długo jak mam na to ochotę.

Przepraszam jeszcze raz za wprowadzenie wszystkich w błąd.

Pozdrawiam

anka84:
Witaj
A co mozna zrobic aby zostac wpisanym jako obywatel UE dzieki czemu nie trzeba starac sie o pozwolenie na pobyt i prace? Jeszcze o tym nie slyszalam. Za odpowiedz z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Jomir:
trzeba troche popracowac tutaj...
Pierwsze pozwolenie o prace bedzie zawsze czasowe i zwiazane z pracodawca...
Nastepne moze byc takie wlasnie jak Rybki...

piatka:

--- Cytat: anka84 w 18 Gru 2007, 19:03:18 ---Witaj
A co mozna zrobic aby zostac wpisanym jako obywatel UE dzieki czemu nie trzeba starac sie o pozwolenie na pobyt i prace? Jeszcze o tym nie slyszalam. Za odpowiedz z gory dziekuje.

--- Koniec cytatu ---

trzeba przyjechac do meza, ktory ma pozwolenie na prace i pobyt, wtedy ma sie prawo pobytu bez specjalnego zalatwiania tak dlugo jak maz ma prawo pobytu i pracy

Czy tak Rybko?

Jomir:
Przeciez Rybka wyraznie pisze, ze pracowala tutaj...
Jesli przyjedziesz do meza.... to dostaniesz pobyt bez prawa pracy.
Jesli pracujesz tutaj, to pierwsze pozwolenia masz na konkretnego pracodawce, a z czasem kolejne bedzie juz "otwarte"...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej