Ogólne > Rodzina ...
ciąża
Dorciaaa:
W wiekszosci napisane jest o kobietach ktore robia laczenie rodzin z mezami dunczykami, w naszym przypadku jest inaczej gdyz maz jest Polakiem
Mirabelka:
Mi się wydaje, ze jeśli twój maz ma stale obywatelstwo to musi wplacic kaucje, ale nie jestem pewna. Po spotkaniu napisz nam co wynikło. A swoja droga tak się zastanawiam dlaczego malzenstwa mieszane typu niemiecko-dunskie, ukrainsko-dunskie nie płaca kaucji. To ma być nasz unia? ??? Ukraina nie jest w unii a kaucji nie wplacaja. :-\
Dorciaaa:
Mirabelka rzecz w tym ze maz nie ma jeszcze obywatelstwa dunskiego, tylko staly pobyt. Na obywatelstwo musi troche jeszcze poczekac bo tak jak pisalam wyzej dopabuse 16.06.2008 bedzie jakies spotkanie w sprawie przyznania dunskiego obywatelstwa.
Jomir:
Mirabelko... wszyscy wplacaja... Ukrainki tez.... chyba, ze nie korzystaja z laczenia rodzin, a wystepuja o wizy na podstawie pracy...
Madzialenaaa.... na podstawie 57.500 na piec lat???
madzialenasz:
Tak Mirra, na 5 lat, i Pani w Amcie powiedziala mi to zanim przynioslam czek-powiedziala ze dostane na 5 lat i tak sie stalo, i bylam w szoku z estalo sie szybko bo juz na drugi dzien a Pani mowila mi najpierw ze poczekam okolo 10 dni.
Co do Ciebie Drociu, to wyglada tak ze np. jesli nie dysponujecie taka kwota wystarczy wziasc kredyt na te sume, potem maz wystawia czek na Twoje nazwisko, idziesz z tym czekiem Pani w Amcie kseruje i oddaje czek a Ty mozesz go zaraz zniszczyc, nic na tym nie stracicie, no tylko ze ten kredyt bedzie ale pieniazki moga sie kiedys przydac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej