Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (20/26) > >>

lilianka:
hej, mam pytanie , czy w Danii sa jakieś prywatne szpitale, gdzie podaja cos na przyspieszenie porodu ?( chodzi mi o moment gdzy poród sie już zaczął, zeby kobieta sie nie meczyła 15 godzin )

ciacho:
W każdym państwowym szpitalu przyspieszają poród jeżeli tylko są ku temu medyczne przesłanki.

Tula:

--- Cytat: kika123 w 25 Maj 2009, 10:44:36 ---to tylko moje zdanie i odczucia, nie mam zamiaru jej meczyc. masz racie jest dorosla i zrobi jak bedzie chciala

--- Koniec cytatu ---
Mam podobne zdanie do Twojego, Kiko. Moze niech to bedzie przestroga dla innych par wspolzyjacych bez zabezpieczen, bo jednak latwiej zapobiegac niz usuwac, a aborcja to nie antykoncepcja.

ciacho:
I tu dochodzimy do problemu od kiedy można mówić o istocie ludzkiej. Czy komórka w fazie podziału to już człowiek itp. itd....

A według KK nawet antykoncepcja to zbrodnia  ::)

Tula:
Nie chcialam brnac w ideologiczne dyskusje, bo tezsze umysly sie nad tym zagadnieniem glowia od lat i to nie miejsce ani temat na to ;) Tyle, ze nie trzeba byc katolikiem, by byc przeciwko aborcji. Ale, jak sama zaznaczylas wczesniej, kobieta jest dorosla i to jej wybor, do ktorego w Danii ma prawo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej