Ogólne > Podatki

koniec z 8% podatkiem?

<< < (4/5) > >>

vera:

--- Cytat: orimpl w 18 Gru 2007, 21:34:31 ---Raczej nie.

Na stronce: http://www.nyidanmark.dk/pl-PL/Medborger_i_danmark_pl_pl/bolig_pl_pl/bolig_pl_pl.htm
znalazłem zapis:
"...
Mieszkanie własnościowe

Lokalem własnościowym może być zakupiony dom lub mieszkanie.

Zezwolenie na zakup nieruchomości

Lokale własnościowe mogą nabywać wyłącznie obywatele duńscy. Osoby posiadające pobyt stały mogą ubiegać się o uwolnienie od tego prawa. Formularz wniosku można otrzymać w duńskim Ministerstwie Sprawiedliwości (Justitsministeriet).
..."

--- Koniec cytatu ---

to nie wiem o co chodzi.......... zakupiłem mieszkanie bez większych problemów jako obywatel EU....

vera:

--- Cytat: K3 w 18 Gru 2007, 21:42:19 ---pobyt staly = pozwolenie na prace...

kupno mieszkania nie zalatwia  tego

--- Koniec cytatu ---

to w zwiazku z powyzszym nic nie rozumiem  ;D

K3:

--- Cytat: vera w 19 Gru 2007, 21:39:20 ---
to w zwiazku z powyzszym nic nie rozumiem  ;D

--- Koniec cytatu ---

mieszkanie kupic mozesz jak nie masz stałego pobytu, ba nawet czasowego

ale nawet jesli kupisz mieszkanie, a wczesniej takowego pozwolenia na pobyt czy prace, to i tak obowiazuje kazdego taka sama procedura

modapromoda:

--- Cytat: agnieszkaser w 19 Gru 2007, 18:15:33 ---Ja słyszałam w radiu, że 8% podatek mają znieść. Ten podatek dotyczył tylko terenów Jutlandii, z urzędnicy tutaj naciągnęli trochę tą ulgę. Okazało się, że 8 % karty podatkowe w Kopenhadze nie powinny być wydawane. I mają to zmienić. Tzn konsekwentnie egzekwować, bo jest to niezgodne  z prawem.

--- Koniec cytatu ---

a jednak coś w trawie piszczy skoro coraz więcej osób porusza ten temat.
ja też o tym słyszałam. chociaż mnie to nie dotyczy bo płacę normalny podatek.

Klingon:
Generalnie związki zawodowe nie są za tą ulgą ponieważ brak pracowników stawia ich w lepszej pozycji przy negocjowaniu umów zbiorowych. Dansk Folkeparti (DF) chce znieść tą ulgę bo boli ich że obcokrajowcy dostają więcej pieniędzy niż Duńczycy. ;D Może rok temu minister zatrudnienia wypowiedział się do TV, że rząd nie ma planów zmiany tych reguł ale to było rok temu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej