Ogólne > Podatki

koniec z 8% podatkiem?

<< < (2/5) > >>

vera:

--- Cytat: Tula w 08 Gru 2007, 17:17:15 ---Zapewne pan Zenek ::).
Mojemu koledze tez powiedziano, ze jak placi osiem procent, to sie juz nie musi w Polsce rozliczac w ogole. Innemu z kolei, ze wraz ze zlozeniem wniosku o wize i pozwolenie na prace moze sie starac o staly pobyt (sic!). Uwielbiam takich, jak w radiu Erewan...>:(

--- Koniec cytatu ---

A potem się dziwią ze jak wracają do Polski to maja do zaplaty kilkadziesiąt tysięcy..........

Co do pobytu stałego to wydaję mi sie ze automatycznie następuje on po kupnie mieszkania..... ??? Ale nie wiem czy to na 100% mogżna tak zakładać.... :-\

orimpl:

--- Cytat: vera w 18 Gru 2007, 14:37:27 ---Co do pobytu stałego to wydaję mi sie ze automatycznie następuje on po kupnie mieszkania..... ??? Ale nie wiem czy to na 100% mogżna tak zakładać.... :-\

--- Koniec cytatu ---

Raczej nie.

Na stronce: http://www.nyidanmark.dk/pl-PL/Medborger_i_danmark_pl_pl/bolig_pl_pl/bolig_pl_pl.htm
znalazłem zapis:
"...
Mieszkanie własnościowe

Lokalem własnościowym może być zakupiony dom lub mieszkanie.

Zezwolenie na zakup nieruchomości

Lokale własnościowe mogą nabywać wyłącznie obywatele duńscy. Osoby posiadające pobyt stały mogą ubiegać się o uwolnienie od tego prawa. Formularz wniosku można otrzymać w duńskim Ministerstwie Sprawiedliwości (Justitsministeriet).
..."

K3:

--- Cytat: vera w 18 Gru 2007, 14:37:27 ---Co do pobytu stałego to wydaję mi sie ze automatycznie następuje on po kupnie mieszkania..... ??? Ale nie wiem czy to na 100% mogżna tak zakładać.... :-\

--- Koniec cytatu ---

pobyt staly = pozwolenie na prace...

kupno mieszkania nie zalatwia  tego

piatka:
pobyt staly otrzymuje sie po 5 - 7 - 10 latach pobytu i to wcale nie automatycznie

K3:

--- Cytat: piatka w 18 Gru 2007, 21:55:25 ---pobyt staly otrzymuje sie po 5 - 7 - 10 latach pobytu i to wcale nie automatycznie

--- Koniec cytatu ---

wiem, chodzilo mi dokladnie o to ze staly pobyt = stale pozwolenie na prace ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej