Ogólne > Hydepark
Spis lekarzy- polski lekarz
1941:
--- Cytat: happybeti w 28 Sty 2013, 15:53:11 ---Wiecie co?
A tak abstrahując od tej dyskusji o "wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy", to podziele się z Wami moimi (dośc starymi już ;) ) przemysleniami ;).
Dużo czytam. Zarówno beletrystyki , jak i literatury faktu.
I na przykład w takich Stanach, podstawowym wyposazeniem każdego "prostego " lekarza rodzinnego jest mikroskop.Bez kosztownych badań laboratoryjnych lekarz może sprawdzić podstawowe rzeczy.
Ja wiem, rozumiem, że tam inne warunki itp.
Ale ilu złych diagnoz, straty czasu itd. możnaby uniknąć dzięki takiemu prostemu postępowaniu.
--- Koniec cytatu ---
Mikroskop,mikroskop!!!! I co tam zobaczyc? Sluchawki tez maja i mloteczki i jakies tam inne gadzety i co?
MalaCzarna:
--- Cytat: happybeti w 28 Sty 2013, 15:53:11 ---I na przykład w takich Stanach, podstawowym wyposazeniem każdego "prostego " lekarza rodzinnego jest mikroskop.Bez kosztownych badań laboratoryjnych lekarz może sprawdzić podstawowe rzeczy.
Ja wiem, rozumiem, że tam inne warunki itp.
Ale ilu złych diagnoz, straty czasu itd. możnaby uniknąć dzięki takiemu prostemu postępowaniu.
--- Koniec cytatu ---
Betty założenie cudowne ALE posiew bakteryjny na specjalnym podłożu rosnie 3-4 dni + zrobienie antybiogramu .
Lekarz nie mógłby zobaczyć bakterii pod mikroskopem ot tak na cito.
A co byłoby gdyby jakaś groźna bakteria mu "uciekła"? ;)
Już widzę jak gania po całej przychodni za nią z klapką na muchy ;) :D ;D 8)
1941:
P.s. Czy mam iść na odwyk :D ? Ale gdzie prowadzą odwyk od internetu ? (czytaj poloniinfo :D ;) )
Prowadzic na polonii jeszcze nie prowadza, ale kto wie, jesli bedzie wiecej chetnych moze cos Wiily wymysli, mini czat juz jest!!!!
aisak:
--- Cytat: MalaCzarna w 28 Sty 2013, 15:49:00 ---Widzisz to jest to co napisałam wcześniej ...rodzic /chory powinien uczyć się aby rozpoznać lekarza od konowała.
P.s. Czy mam iść na odwyk :D ? Ale gdzie prowadzą odwyk od internetu ? (czytaj poloniinfo :D ;) )
--- Koniec cytatu ---
Po co na odwyk??? Kazdy z nas jest czlowiekiem i ma swoje male lub wieksze uzaleznienia. Tylko niektorzy temu zaprzeczaja i ida w zaparte a niektorzy sie przyznaja. Ja przyznaje, ze mam 2 zoladek na czekolade (lub niezapomniane wyroby czekoladopodobne ;D) i pusta glowe dla przeciwwagi ;D ;D ;D!
MalaCzarna:
--- Cytat: aisak w 28 Sty 2013, 16:07:40 --- Po co na odwyk??? Kazdy z nas jest czlowiekiem i ma swoje male lub wieksze uzaleznienia. Tylko niektorzy temu zaprzeczaja i ida w zaparte a niektorzy sie przyznaja. Ja przyznaje, ze mam 2 zoladek na czekolade (lub niezapomniane wyroby czekoladopodobne ;D) i pusta glowe dla przeciwwagi ;D ;D ;D!
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję ZŁOTKO ty mi zawsze otuchy dodajesz ! ;D Moze jednak ze mna nie jest tak źle ? ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej