Ogólne > Podatki

podatek w pl... jestem zielony

<< < (4/7) > >>

K3:

--- Cytat: malyszk w 04 Lut 2008, 20:04:41 ---i w związku z tym mam rozliczyc dochód z Danii w Polsce??

--- Koniec cytatu ---

TAK

Jomir:
183 dni nie wystarcza....
Prawo polskie mowi o 183 dniach i przeniesieniu centrum interesow zyciowych, ze nie wspomne, ze "centrum interesow zyciowych" jest rowniez interpretowane jako akcje przynoszace zyski, lub zyskownie wynajete nieruchomosci...
Oczywiscie rodzina (maz, zona, dziecko" rowniez.

malyszk:
dzieci ani zony nie mma, więc pani powiedziała, ze mam mame w Poldce wiec mam rodzine i owaki osrodek w Polsce bo mama tam zostala wiec pwiedxiałem ze mam jeszcze 4 siostry i brata i czy ich z rodzinami tez mam zabrac do danii. Panie w US po prostu nic na ten temat nie wiedziały i powiedzialy ze na wiele sposobów mozna to odebrac, kazda z nich  co innego mówiła> powiedziały zebym sobie znalazł cos w internecie albo poszedł do biura rachunkowego, woęc dalej nic dokładnie nie wiem

Klingon:
Jeżeli korzystałeś z ulgi to na podstawie tymczasowego miejsca pracy (zamieszkania w Polsce i tym samym rezydencji podatkowej w Polsce). Dlatego w Danii zapłacisz podatek od duńskich dochodów a w Polsce od wszystkich dochodów.
Jeżeli nie miałeś zamieszkania w Polsce to miałeś rezydencję podatkową w Danii (zmianę w Polsce należy zgłosić w ciągu 30 dni) i Polsce zapłacisz podatek tylko od polskich dochodów a w Danii od wszystkich, bez ulgi za koszty podróży.

rebeliantus:
najlepiej siedz cicho i nic nie plac w pl(tak jak ja),tego i tak nikt nie sprawdza ,no chyba ze jakis zyczliwy sasiad na zasadzie "uprzejmie donosze"
pozdrawiam 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej