Ogólne > Podatki

ajjj te podatki

<< < (6/10) > >>

K3:

--- Cytat: Tula w 04 Lut 2008, 20:35:30 ---Nie kazdemu wlasnie przysluguje, ale nie w tym rzecz. Ja od poczatku jestem na 38%.

--- Koniec cytatu ---

Tula, właśnie w tym sęk, że "nowi" myślą, że 8% podatku dostaną z automatu
tylko, ze zapominają, że ulga ma nazwę "za podwójne prowadzenie domu" czyli większość rodziny pozostała w PL a oni przyjechali tu, aby ich utrzymać

i ja tez jestem od początku na 38%, wiadomo każdy chciałby płacić jak najmniej, ale nie płaczę, że "głupi Dunowie mnie wykorzystują i oszukują na podatkach"...

monika1982:
tak, zostawiłam dom w polsce. nie mam meza, dzieci. Wszyscy których znam zaczynali od podatku 8%. samotni, zostawiajacy rodzine w polsce.  kazdy z nich miał ulge podatkowa 8%. po roku czasu maja 38%, choc tez sa pewne wyjatki

monika1982:
nie płacze z powodu bezsensownosci ich przepisów ale wkurza mnie ze jesli nie znasz jezyka nie potrafisz wyegzekwowac swoich praw.

K3:

--- Cytat: monika1982 w 04 Lut 2008, 20:46:23 ---tak, zostawiłam dom w polsce. nie mam meza, dzieci. Wszyscy których znam zaczynali od podatku 8%. samotni, zostawiajacy rodzine w polsce.  kazdy z nich miał ulge podatkowa 8%. po roku czasu maja 38%, choc tez sa pewne wyjatki

--- Koniec cytatu ---

tak więc sama sobie odpowiedziałaś: ulga w podatku należy się osobom zostawiającym w PL rodzinę
osoba samotna nie ma do niej praw

a to że jest to nadużywane, nie znaczy że ma sie stać regułą

dom to rzecz materialna, i to twoja decyzja jest, że chcesz go utrzymywać, czy sprzedać

K3:

--- Cytat: monika1982 w 04 Lut 2008, 20:50:18 ---nie płacze z powodu bezsensownosci ich przepisów ale wkurza mnie ze jesli nie znasz jezyka nie potrafisz wyegzekwowac swoich praw.

--- Koniec cytatu ---

zrozum, po prostu nie masz takiego prawa do tej ulgi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej