Ogólne > Podatki
ajjj te podatki
magda-:
--- Cytat: monika1982 w 04 Lut 2008, 20:33:19 ---to dopabuse trzeci miesiac pobytu w Danii, do tej pory wszystko układało sie rewelacyjnie...
Pierwsz praca za granica...
Zostane, bede pracowac na 38% podatku co jest niesprawiedliwe i dobrze o tym wiesz.
A rodzina nie jestesmy. Nie łaczy nas ani wspolne mieszkanie w polsce, ani dzieci, nic!!!!!!!!!!
Wiec na jakiej podstawie ktos stwierdza ze jestesmy rodzina????
Bardzo prosze o pomoc, kazdemu z Was pewnie przysługiwała ulaga podatkowa 8%, wiec prosze mi nie wmawiac ze i ja nie mam do niej prawa. Dzieki niej myslałam o jakimkolwiek zabezpieczeniu swojej przyszłosci, o lepszym starcie, bo to Wam dała ta ulga.
Prawo powinno byc takie samo dla wszystkich
--- Koniec cytatu ---
Monika powiedz a co ja mam powiedzieć jestem na 40% podatku!!!!!! + 8 zdrowotne więc zostaje mi tylko 50% pensji
dlaczego Twoi znajomi mają 8 czy 38 a ja 40%
tak Cie to boli że płacisz taki sam podatek jak Dunczycy????!!!!
takie życie
Klingon:
--- Cytat: magda- w 04 Lut 2008, 22:11:04 ---takie życie
--- Koniec cytatu ---
True, true - life sucks. ;D
Dodam, ze mając zamieszkanie w Polsce trzeba rozliczyć się tam tez z duńskich dochodów - w rezultacie nikt nie płaci tylko 8 %.
monika1982:
mam to co mi sie należało. 8% PODATKU.
dzieki...
vera:
--- Cytat: mildaro w 02 Lut 2008, 12:21:03 ---załatwiłam prace mojej soistrze i szwagrowi w mojej szkarni!!!wszystko wydawało sie w porządku dopóki
nie przyszło wyrobic karty podatkowej!!!babka w skacie zadzwoniła do pośrednika i powiedziała ze dostaja 38% podatku bo są małżeństwem i cała rodzina jest w danii!!!ale to nie prawda!!!oni maja 3 letnie dziecko ktore czeka na nich w polsce!!!!czy mozna jakos dzieki temu dostac wiekszą ulge podatkową???prosze o pomoc
--- Koniec cytatu ---
1 Jak długo trzyletnie dziecko bedzie czekać na rodziców........
2 Widac coniektórzy zrobia wszystko aby płacic tylko 8% problem w tym ze wczesniej czy pozniej zapłaca ten podatek
3 gratuluje pomysłowości......... ???
maxtor:
k3 dlaczego piszesz ze samotnym nie należy sie odpis delegacyjny. jest to odpis przyznawany na 12 miesięcy pod warunkiem podpisania kontraktu maksymalnie na 12 miesięcy. dokumentem uprawniającym do odpisu jest zaświadczenie o zameldowaniu w Polsce przetłumaczone na język angielski kontrakt lub promesa zatrudnienia od pracodawcy. jakoś nikt w skat nie powiedział mi że nie należy sie bo jestem samotny. Dla zainteresowanych w razie problemów skontaktujcie się z Panem Grzegorzem obecnym na tym forum. Mam nadzieję że nikt nie objedzie was jak tu obecnie się wypowiadający że chcecie więcej niż wam się należy. Umowa wschodnioeuropejska reguluje wszystko.
pozdrawiam
maxtor
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej