Ogólne > Rodzina ...
SZKOLA DLA DZIECI
mawi:
--- Cytat: KMKIKAN w 02 Lut 2008, 21:37:55 ---Pozdrawiam wszystkich. Mam pytanie w czerwcu zamierzam sie przeprowadzic do Danii.Moj syn od sierpnia zaczynał by pierwszą klase. Czy ktoś móglby mi napisac jak będzie wygladała jego nauka??????? Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
jeżeli chodzi o pierwszą klasę podstawową , to nie powinno być problemu ,najlepiej by dziecko poszło do duńskiej szkoły szybciej się nauczy języka , poziom w szkole jest niski ,nie ma ocen , a dzieci się szybko uczą i to że to jest pierwsza klasa to jest duży plus ,dziecko bez problemu nauczy się tego trudnego języka .Moje dzieci zaczynały od 3 i 5 klasy mieli co prawda pomoc ( przez rok czasu opiekowała się nimi polka , ale tylko po 2-3 godziny dziennie ) szybko zaczęli się dogadywać z dziećmi .
życzę powodzenia :)
KMKIKAN:
Dziekuje serdecznie. Pozdrawiam
anulka77:
Chciałabym pod koniec czerwca przyjechać do Danii z synami . Jeden z nich skończy trzecią klasę podstawówki i chciałabym dowiedzieć się kiedy mam zacząc załatwiac szkołę dla niego?Chciałabym ,żeby najpierw zaczął naukę w szkole ,gdzie będzie mógł się nauczyć języka. Czytałam , że są szkoły dla "zagraniczniaków" i wyrównująca w Kopenhadze. Jeśli ma ktoś adres, to proszę o przesłanie.Będziemy mieszkać w Taastrup, ale wiem , że jeśli szkoła jest np. w Kopenhadze to dzieci są dowożone,...więc w Kopenhadze też moze być...pozdrawiam ;)
Jomir:
Wszystko zalezy od komuny. Taastrup nie nalezy do komuny kopenhaskiej, wiec moze sie nie zgodzic na dowozenie dzieci do Kopenhagi lub pokryje tylko koszt biletow.
Byc moze zaaoferuja dzieciom tlumacza lub maja wlasna szkole z tzw. "Modtale" klasami.
W Kopenhadze jest kilka takich szkol, w miare blisko Taastrup,a przede wszytskim dobrze komunikacyjnie lezy Nyvestebroskole, ktora miesci sie przy Enhave station (dojazd z Taastrup kolejka liniii B).
W Kopenhadze zapisanie dziecka do szkoly jest mozliwe po uzyskaniu CPR przez dzieci.
anulka77:
Przepraszam, ale co to jest CPR?Jak to zdobyć i czy można zapisać dziecko bez tego do szkoły czy żłobka?Wiem, że do żłobka muszę wcześniej zapisać (2-3 mies.) ,więc czy bez tego ojciec dziecka będzie mógł zapisać syna , który będzie jeszcze w Polsce?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej