poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: kredyt bankowy  (Przeczytany 13077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mks78

• Gość
kredyt bankowy
« dnia: 18 Lut 2008, 12:48:19 »
witam,mam pytanie odnosnie kredytu czy  ktos moze pomoc na ten temat?jakie sa procedury?i czy wogole jest mozliwosc dostania jakiegokolwiek kredytu tutaj?

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
Odp: kredyt bankowy
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lut 2008, 15:51:18 »
Jest dokładnie tak jak w Polsce.
Idziesz do banku,przedstawiasz potrzebne dokument,oni sprawdzają Twoją zdolność kredytową i tyle.

Wiem,że Polak może dostać kredyt np.na zakup nieruchomości ale szczegółów nie znam.
Radzę popytać w jakimś banku,najlepiej tam gdzie masz konto.

mks78

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lut 2008, 16:34:41 »
Wielkie dzieki...Z tego co wiem jesli chodzi o gotowke to jest ciezko ponoc do 50 tys.koron...pozdrawiam

Offline maggie23

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 6
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lut 2008, 07:42:38 »
my z mężem jesteśmy tu niecały rok i dostaliśmy bez problemu 100.000dkk na zakup samochodu w naszym banku ;)

mks78

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lut 2008, 14:22:55 »
Zgadza sie ale na zakup samochodu...a mi chodzi o gotowke do reki...wiem ze nie jest latwo pomimo stalej pracy i pobytu....

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Lut 2008, 14:25:14 »
na zakup mieszkania, dostałem bez problemowo.

ile tej gotówki potzrebujesz??

piatka

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lut 2008, 14:35:29 »
Zgadza sie ale na zakup samochodu...a mi chodzi o gotowke do reki...wiem ze nie jest latwo pomimo stalej pracy i pobytu....
po co ci gotowka do reki jesli pracujesz i zaraziasz? Czyzbys planowal jakis przekrecik?
przy stalej pracy i pobycie naprawde nie ma problemow z uzyskaniem kredytu na karte lub pozyczki, ale trzeba byc wiarygodnym

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lut 2008, 14:35:29 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lut 2008, 14:50:17 »
Gotowka do reki nazywa sie kredytem konsumpcyjnym, jest najwyzej oprocentowany i najtrudniejszy do osiagniecia.
Najlatwiej o kredyty samochodowe, poniewaz czesto sa to kredyty fabryczne, nisko oprocentowane, latwo osiagalne, czesto bez dodatkowych zabezpieczen, w przypadku wplaty okolo 30% wartosci. Wynika to z tego, ze w razie czego mozna zabrac samochod.

Podobnie jest z kredytami hipotetycznymi, gdyz nieruchomosci sa dla bankow dobra inwestycja, ponadto tak jak w przypadku samochodu, zastawem jest sama nieruchomosc.

W przypadku kredytu konsumpcyjnego, jest juz trudnie. Musisz wykazac sie odpowiednimi dochodami - kazdy bank ma inne wymagania, ktore wystarcza CI na zycie, i na splate rat. Ponadto Twoja umowa o prace musi byc na czas nieokreslnony, aczkolwiek mozna dostac kredyt rowniez przy umowie na czas okreslnony. Kredyt zostanie przydzielony wowczas na taki okres, na jaki opiewa umowa.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

mks78

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Lut 2008, 13:54:23 »
wielkie dzieki jeszcze raz...chodzi mi o gotowke na samochod ktory chce kupic np.w niemczech..zaden przekret bron boze....pozdrawiam

mks78

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Lut 2008, 13:55:21 »
na zakup mieszkania, dostałem bez problemowo.

ile tej gotówki potzrebujesz??
JAKIES 50 TYS.KORON

piatka

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Lut 2008, 18:58:34 »
Zastanowiles sie czy to ci sie oplaci???????????
Czy wiesz ile zaplacisz w Danii do ceny auta?, jakie jest oprocentowanie kredytu?
Mysle, ze wiesz wszystko...............

Offline alto

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Lut 2008, 06:23:20 »
Popieram "piatke".
Z wysokosci oczekiwanego kredytu wnioskuje , ze samochod ma byc " z drugiej reki" . Jezeli tak , to lepiej zebys zapomnial o tym pomysle. Zbyt duze oplaty w Danii . Chyba ze kredyt chcesz w Danii zeby kupic samochod w Niemczech i zawiezdz go do Polski  ;D Jezeli masz sprowadzic samochod  do Danii to tylko i wylacznie fabrycznie nowy. Ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie. Pozdrawiam

tahamata

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Lut 2008, 06:34:44 »
Moja mala dygresja co do uslug bankowych.
Mam od ponad roku konto bankowe w Nordei, wplywy miesieczne z tyt. zatrudnienia (na stale, od listopada na pelnym podatku) ca. 19000kr i bank nie chce dac mi nawet karty Visa/Dankort, Mastercard..nie mowiac o zadnym debecie ani kredycie. Ich odpowiedz zawsze jest taka sama (pismo w j. angielski) "Niestety, nie mozemy udzielic/przyznac Panu karty/kredytu..blala...

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Lut 2008, 08:55:25 »
alto, piatka - troch esię zagalopowaliście z tym stwierdzeniem. Generelnie rzecz biorąc macie racje ale znacie to chyba ze słyszenia. Auta dobrze wybrane, przekalkulowane oplaca sie z niemiec sprowadzac problem jest tylko w tym ze to poprostu wymnaga wiele większej analizy niz przy sprowadzaniu do polski.

MKS78 - Co do sprowadzania aut z niemiec do dani proponuję ja najmlodsze roczniki, najlepiej wypadają auta 3 letnie. MKS78 zastanów sie też nad marką auta gdyż ma ona tutaj duże znaczenie przy opłaceniu podatku. Tę strone już kiedys na forum podawałem http://www.bilpriser.dk/ mozna sobie łatwo przeliczyć ile podatku sie zapłaci w Dani. Wystrzegaj się takich marek jak Mercedes, Audi, BMW, Alfa. Bardzo zacnie wypadają Mondeo i sprawa odsprzedaży nie jest tutaj problemem tej marki.
jak aci marka chodzi po głowie, ile kasy chcesz przeznaczyć? Proponuję zapoznać się z cenami miejscowymi i porównac je przeliczając przy sprowadzeniu.

mks78

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Lut 2008, 10:31:40 »
rozumiem,interesuje mnie volksvagen ewentualnie opel...ile chce przeznaczyc?ile dam rade wziasc kredytu...50 tys.koron..

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 24 Lut 2008, 10:31:40 »

Kredyt hipoteczny w Polsce, a rekomendacja KNF.

Zaczęty przez TmkGzlkDział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 10984
Ostatnia wiadomość 16 Paź 2015, 19:35:01
wysłana przez aneczka.k
samochod -kredyt-przerejstrowanie

Zaczęty przez anka84Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6194
Ostatnia wiadomość 04 Sty 2008, 21:45:16
wysłana przez Jomir
Kredyt mieszkaniowy