poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: kredyt bankowy  (Przeczytany 13072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mks78

• Gość
Odp: kredyt bankowy
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lut 2008, 11:09:17 »
aha i jeszcze jedno,czy wie ktos jak wyglada wziecie czegos na raty w polsce z dunska umowa?umowa jest na stale..pozwolenie do lipca...pomozcie jesli wiecie...pozdrawiam.....

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lut 2008, 11:57:43 »
Nikt nie da ci kredytu na dłużej niż masz pozwolenie na prace lub kontrakt (co krótsze).
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lut 2008, 15:26:05 »
rozumiem,interesuje mnie volksvagen ewentualnie opel...ile chce przeznaczyc?ile dam rade wziasc kredytu...50 tys.koron..

opel tak , VW nie - tak to widze przy sprowadzaniu auta z niemiec.
Druga sprawa to taka ze za kwote 50 tys koron to sprawa jest kompletnie nie oplacalna.

Sprowadzanie aut to kwota okolo 150 tys wtedy można rozmawiać o oplacalnym imporcie z niemiec do danii.
za 50 tys nie dość ze za mało kasy , po drugie popatrz sobie w ogłoszeniach co dostaniesz za te kwotę. Tydzien temu miałem ładną Alfę 155 silnik 1,6 czerwony kolor, poszła za 17000Kr z tablicami, rocznik 1995 przejechane ok. 190000km.

na sam koniec dodam ze rozważając taka kwote szkoda poprostu zachodu.

Dodane: 24 Luty  2008, 15:20:46

aha i jeszcze jedno,czy wie ktos jak wyglada wziecie czegos na raty w polsce z dunska umowa?umowa jest na stale..pozwolenie do lipca...pomozcie jesli wiecie...pozdrawiam.....

Wygląda to normalnie i wręcz identycznie jak w polsce. Problem jest tego typu ze musisz sobie przetłumaczyć umowę na jezyk polski przez tłumacza przysięgłego.
Pozwolenie na prace banku nie dotyczy, ich jedynie interesuje umowa. proponuje przejść sie do banku i nakreslic sytuacje.

Nie wiem tylko po co takie kombinowanie bo tutaj też dostaniesz kredyt, pamietaj ze z zasady ekonomii wydaje się taka kase jaką się zarabia.

Dodane: 24 Luty  2008, 15:25:04

Nikt nie da ci kredytu na dłużej niż masz pozwolenie na prace lub kontrakt (co krótsze).

niestety błąd........liczy się umowa ona jest podstawą do zawarcie umowy z bankiem.
oczywiście ważny jest cel kredytu .....

Offline flyvemaskine

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lut 2008, 15:31:13 »
do tahamata
   miałem podobną sytuację w banku...dodatkowo prawie zawsze na koncie nie jest więcej niż kilka k DKK. Nie zamawiałem karty Visa/Dankort tylko poszedłem do banku i zażyczyłem sobie..i dostałem. Zapytano mnie tylko jak długo zamierzam pracować w Danii.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lut 2008, 15:34:11 »
do tahamata
   miałem podobną sytuację w banku...dodatkowo prawie zawsze na koncie nie jest więcej niż kilka k DKK. Nie zamawiałem karty Visa/Dankort tylko poszedłem do banku i zażyczyłem sobie..i dostałem. Zapytano mnie tylko jak długo zamierzam pracować w Danii.

dokładnie kolego, wystarczyło sie przejsć do Banku.

tak wiec MKS rusz zadek i do banku na rozmowe

Offline alto

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Lut 2008, 15:43:16 »
Do "vera"
. Dyskusja zaczela sie od kredytu w wysokosci 50 tys potrzebnego na ewentualne   sprowadzenie samochodu  z Niemiec  . I do TEGO watku  byl moj komentarz. I dalej podtrzymuje to co powiedzialam , ze to sie nie oplaca . Czlowiek pyta o 50 tys a Ty mowisz ze lepiej jak kupi za 150 tys.Mysle , ze jakby mial takie mozliwosci to wogole by nie pytal na forum o mozliwosci wziecia 50 tys.

pozdrawiam

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Lut 2008, 16:22:17 »
Do "vera"
. Dyskusja zaczela sie od kredytu w wysokosci 50 tys potrzebnego na ewentualne   sprowadzenie samochodu  z Niemiec  . I do TEGO watku  byl moj komentarz. I dalej podtrzymuje to co powiedzialam , ze to sie nie oplaca . Czlowiek pyta o 50 tys a Ty mowisz ze lepiej jak kupi za 150 tys.Mysle , ze jakby mial takie mozliwosci to wogole by nie pytal na forum o mozliwosci wziecia 50 tys.

pozdrawiam

1. potem gosc zmienił zdanie dotyczace tego kredytu, gdyz pytał o mozliwosci
2. ty znaczaco odradzales mu ze to wogole nie opłacalne  - podkreslam ze w twojej wypowiedzi tak było. Napisałas ze wogole to nie opłacalne zadnych przykładów więc twoje poruszenie w wyniku nie znajomosci tematu bardzo dobrze rozumiem.
3. co do kwot przedstawiłem jak sie najlepiej to kalkuluje przy sprowadzeniu auta - wiec nie wybieraj zdan z kontekstu tylko doczytaj dokładnie wypowiedz, bo jak  narazie to chyba wogóle nie rozumiesz na jaki temat toczy sie rozmowa. ja starałem sie przedstawic jak najlepiej aby ten ruch wykonac
4. kwota 150 tys była podana po to w celu przedstawienia najlepszych warunków jako przyklad, poraz kolejny widac ze nie czytasz lub wogóle w temacie nie latasz.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 24 Lut 2008, 16:22:17 »

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Lut 2008, 17:02:36 »
niestety błąd........liczy się umowa ona jest podstawą do zawarcie umowy z bankiem.
oczywiście ważny jest cel kredytu .....
Z mojego doświadczenia mogę ci powiedzieć że nawet na raty 8000 koron czy zakup głupiego telefonu na abonament to sprawdzali ... i nie dali bo okres spłaty był dłuższy niż pozwolenie ...
Tak czy inaczej życzę szczęścia w braniu kredytu z pozwoleniem na pobyt na kilka nast. miesięcy...
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lut 2008, 17:11:15 »
Z mojego doświadczenia mogę ci powiedzieć że nawet na raty 8000 koron czy zakup głupiego telefonu na abonament to sprawdzali ... i nie dali bo okres spłaty był dłuższy niż pozwolenie ...
Tak czy inaczej życzę szczęścia w braniu kredytu z pozwoleniem na pobyt na kilka nast. miesięcy...

no u mnie pozwolenia na jaki okres mam nie sprawdzali, z czego się w sumie cieszę  ;D

Offline alto

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Lut 2008, 19:10:17 »
Widac  " vera" ze jestes krotko w Danii, no ale powodzenia.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Lut 2008, 19:14:04 »

raczej grubo sie mylisz, takimi docinkami się nie usprawiedliwisz o braku posiadania szczątkowej informacji chociażby.  ;D
ja opieram się na przykładach swoich przykladach, ty natomiast widać niedość ze teorie bierzesz z sufitu to poza tym nie maja ładu ani składu.

Tula

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Lut 2008, 19:24:49 »

Z zupelnie innej beczki -- od jakiego czasu sie liczy "dlugo"? Wiem, ze Pani to od 17 lat, ale my w wiekszosci to swiezynki, wiec dlatego jestem ciekawa, jak Pani to wylicza.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Lut 2008, 23:52:25 »
I oto mamy twierdzenie dotyczace monopolu na prawde: wraz ze wzrostem dlugosci pobytu w Danii wzrasta wartosc monopolu na prawde bez wzgledu na sens zawarty w wypowiedziach.

oraz:

Wraz ze wzrostem dlugosci pobytu w Danii maleje wartosc procentowa rozumienia wypowiedzi pisanych.

Zakladajac, ze kazdy wyjatek typu Swiety Klington, potwierdza reguly...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Lip 2008, 21:16:04 »
witam, a czy orientuje sie ktos jak wyglada kredyt we własnym banku(do 50 000 kr) wziety na 2/3 raty ????mam umowe na stałe , pobyt na czas pracy , żółta karte??i rególarne przelewy na konto

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Lip 2008, 22:24:31 »
Idź do własnego Banku i się ich zapytaj ...
Nie przystoi Mędrcowi."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 13 Lip 2008, 22:24:31 »

Kredyt hipoteczny w Polsce, a rekomendacja KNF.

Zaczęty przez TmkGzlkDział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 10980
Ostatnia wiadomość 16 Paź 2015, 19:35:01
wysłana przez aneczka.k
samochod -kredyt-przerejstrowanie

Zaczęty przez anka84Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6192
Ostatnia wiadomość 04 Sty 2008, 21:45:16
wysłana przez Jomir
Kredyt mieszkaniowy