Ogólne > Rodzina ...

związek z Duńczykiem?

<< < (2/7) > >>

alto:
Jak zrozumialam to dziewczyna przyjezdza  bez znajomosci  jezyka ,bez pracy, wyglada ze w nieznane. Inaczej nie zadawalaby takich pytan. Zapytala o zdanie na forum no to pozwolilam sobie wyrazic moja opinie. Nie powiedzialam  ale podpowiedzialam  co byc moze powinna zrobic. Rozumiem , ze twoje pytanie  " a co z dzieckiem"  mialo na celu uswiadomienie mnie ze je zlekcewazylam. Wlasnie o to chodzi , ze to dobro  DZIECKA w pierwszej kolejnosci powinno byc   wziete pod uwage. Jak zrozumialam to jest szkolne dziecko z grupa znanych sobie rowiesnikow, tata, babcia . I nagle mama, nawet jezeli w najlepszej wierze,  zabiera ja do swiata , ktorego sama nie zna, do czlowieka , ktorego  jak rozumiem dziecko nie zna lub zna bardzo slabo. Na to chciialam zwrocic uwage ale oczywiscie sama zainteresowana postapi jak bedzie uwazala za sluszne.  Kazdy ma wlasne priorytety.  A tak przy okazji pytanie do "magnolii" jezeli to nie tajemnica , bedziesz mieszkac na Sjelland  , na Fyn czy na Jutlland ? Pozdrawiam

magnolia:
dziękuję za Wasze rady :)
za nic się nie obrażam, to są Wasze rozmyślania na temat mojej sytuacji i zresztą trafne...
organizuję sobie kaucję 40.000 tys. pl zł i będę pracować w Danii( praca fizyczna) trzy dni w tygodniu , gdyż średnio znam angielski, a  j. duński odpada.
Mirra ma rację zabieram córke ze sobą, bo tylko w ten sposób jestem w stanie ocenić czy stworzymy normalna rodzinę, bez akceptacji mojej córki przez  mojego przyszłego partnera zwiazek nie ma sensu.Jestem juz po duzych doświadczeniach z byłym , dalatego nie pozwolę sobie na kolejna porażkę, przedewszystkim akceptacja dziecka Jestesmy dorosłymi ludzmi.
A co do moich alimentów od ojca mojej córki ściąga je komornik na moje konto, wiec nie wiem jakie??? W MOIM WYROKUJ ROZWODOWYM JEST ZAPISANE:wykonywanie władzy rodzicielskiej nad małoletnia córką urodz. dn...... Sad pozostawia matce ..Julicie Marii Zasempie........
Czy kaucja i praca w Danii w niepełnym wymiarze wystarczy aby spokojnie zamieszkać?

yoursoul:
hm.... bedziesz pracowac 3 dni w tygodniu , czyli po 10 godzin dziennie ??  Aby miec legalna prace (kontrakt ) musisz miec min. 30 godzin tygodniowo .
Masz 100% gwarancje , ze dostaniesz pozwolenie na pobyt i prace tylko na podstawie wplaconej kaucji ?

magnolia:
A z tą kaucją jest jakaś śmieszna sytuacja??
Mam mieć wydruk z konta- saldo,ze kwota 40.000tyś zł jest w moim posiadaniu w Polsce na moim osobistym koncie , jade z tym do Danii , zawidamiam ich o tym fakcie plus inne dokumenty nie mniej ważne, czekam trzy tygodnie, po czym oni wzywaja mnie, po trzech tygodniach dają mi pozwolenie na pobyt , a ja wracam do Polski  i zwracam pieniadze znajomym lub kredyt do Banku....płace nieszczęsny procent i koszty manipulacyjne....ciekawe? takie mam wiadomości, czy to prawda?nie wierzę w to

taką mam informcję od mojego partnera,że kaucja wystarczy, ale bardzo dziękuję za tą informację ,ze minimum 30 godz. w tygodniu, to jest dla mnie bardzo ważne

pozdrawiam Wszystkich  :)dziękuję za informacje

magnolia:
Jeśli możecie pomóc mi radą  ZAPRASZAM będę bardzo wdzięczna :)
bo nie ukrywam,że jadę do kraju którego nie znam, a na dodatek zabieram  dziecko, dlatego tym bardziej lepiej wiecęj wiedzieć niż mało

za wszystkie dotychczasowe informacje bardzo dziekuję
 :-* :-*

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej