Ogólne > Rodzina ...
co dalej z tymi dokumentami
mika:
Witam serdecznie,
mój mąż właśnie stara się o dodatek na dzieci ma już dokumenty 401 i 411 wypełnione i teraz mamy problem,bo tu w Polsce też trzeba dostarczyć te dokumenty tylko w jakim urzędzie? ??? Będę wdzięczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
alto:
Mialam komus pomoc ( tlumaczyc ) zalatwic taka sprawe w Kommunie . Jak poszlam po te druki, bo musza one byc podsteplowane przez Kommune , to tam dowiedzialam sie ze to bezposrednio Kommuna wysyla te dokumenty do Polski. Nawet kobieta w Kommunie pokazywala mi koperty z poleconych listow z Polski z potwierdzonymi dokumentami. Pozdrawiam
magtom:
W Polsce dokumenty te musisz złożyć w Urzędzie Marszałkowskim w pobliżu swojego miejsca zamieszkania, tylko najpierw tam zadzzwoń bo do tego tyrzeba skompletować jeszcze wiele innych dokumentów a ja niestety nie pamiętam dokładnie jakie.Później to już z tego Urzędu dokumenty przesyłane są bezpośrednio do Danii do komuny.Pozdrawiam
mika:
Serdecznie dziękuje za pomoc :)
mamuśka:
właśnie załatwiłam tą samą sprawe wiec te wnioski musisz podbić w komunie następnie do najbliższego twojego miejsca zamieszkania Urzedu marszałkowskiego tam musisz dostarczyć również akty urodzenia dzieci.akt małżenstwa to musi byc na drukach unijnych,zaswiadczenie kiedy w Polsce pobierałas ostatni zasiłek rodzinny,ja nie pracuje wiec musiałam jeszcze dostarczyc zaswiadczenie z biura pracy powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej