Ogólne > Rodzina ...
co dalej z tymi dokumentami
Marzena-81:
pare dni temu złozyłam te wnoski do DOPS-u , w moim przypadku był to dolnośląski osrodek polityki spolecznej. Oczywiście Urzad Marszałkowski przekaże dokumenty odpowiedniemu organowi. Oprócz druków 401 i 411 pobranych i podbitych w komunie potrzebne są:
- świadectwo pracy małżonka o ile pracuje, bądż też pracował w okresie gdy współmałżonekprzebywał i pracował w danii
- zaświadczenie z Ośrodka Pomocy Społecznej czy małżonek przebywający w Polsce pobierał zasiłek(tu ważne: od daty podjecia pracy przez współmałżonka w danii; óswiadczenie takie musi podac przyczynę dalczego nie pobierał małżonek zasiłku, jesłi tak było)
-akt małżeństwa
-akty urodzeń dzieci
-zaświadczenie z Urzedu Meldunkowego o wspólnym zameldowaniu( musi być na osobe przebywająca w Polsce i nalezy pamietac ze jest ono wazne tylko przez 2 miesiace)
Druki 401 i 411 musza byc wypełnione a komuna tego nie robi.
mamuśka:
masz racje mój mąż załatwiał to wszystko prawie dwa lata :(udało sie teraz już tylko czekam za jaki okres mi wyrównają
michalina:
A w jakim czasie od podjęcia zatrudnienia powinno sie wystąpić z wnioskiem o zasiłek żeby nie stracic ewentualnych pieniędzy wstecz?
rynio48:
dostaniecie pieniądze od momentu od kiedy osoba ubiegajaca sie o zasilek ma pozwolenie na prace wypłacaja w stecz
michalina:
A jakie dokumenty są potrzebne jeśli pracuję w Danii a dzieci są ze mną?Czy muszę też wysyłać coś do Polski?A moze przesylaja na konto w Danii?Ktoś juz tak załatwiał?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej