Ogólne > Rodzina ...

alimenty

<< < (2/6) > >>

alto:
W Danii jezeli rodzic zobowiazany do placenia alimentow jest " niewyplacalny " z jakiegokolwiek powodu to alimenty placi Kommuna . A ta instytucja co swoje to odbierze. Znam czlowieka , ktoremu alimenty sciagano z emerytury.

aga123456:
ten czlowiek nie placil alimentow bo chcial sie od tego wymigac i poprosil o badania  krwi...a na poczatku jak skladam te podanie o alimenty to zaznaczylam razem z jedna kobieta z komuny ze alimety normalne i na chrzciny i cos tam jeszcze dla matki za ciaze bo tak mmi doradzila ta kobieta...a teraz badania wykazaly ze on jest ojcem i chyba bedzie mi musial wyplacic te wszystkie pieniadze chyba nie?? nie nie dostaje z komuny chyba...

aga123456:
aaa chcialam dodac ze ja z nim nie gadalam nic o tym wiec nie mamy zadnej umowy o alimentach...ps.dziekuje za odpowiedzi bardzo...

aga123456:
no to teraz nie wiem przesiedzilam troche czasu na necie szukajac czegos ale nic nie znalazlam....wiec gdy ja z ojcem diecka nie utrzymuje kontaktu i nie uzgadnialismy co do alimentow to mysle ze powinien mi je wyplacic (te zalegle) prawda??

Jomir:
Dziewczyno dorosnij!
Co to znaczy "nie gadalam" z ojcem. Jak sie bylo na tyle doroslym by podjac decyzje o urodzeniu dziecka, to trzeba byc na tyle doroslym by odpowienio zalatwic sprawy dziecka.
Bez rozmowy sie nie da, chocby takiej, w ktorej on powie nie.
Ty myslisz, ze Panstwo bedzie Ci placic, tylko dlatego, ze Ty nie masz ochoty "gadac"???

Co z dzieckiem i jego swiadomoscia istnienia ojca???
Mniemam, ze skoro dopielas swego by ten mezczyzna zostal uznany za ojca Twojego dziecka, to znaczy, ze bedzie figurowal on w dokumnetach. CO dziecku powiesz, jak bedzie chcialo ojca zobaczyc???? COs o nim wiedziec????

W takiej sytuacji, nie ma juz miejsca na "nie gadalam"....
Trzeba dorosnac i zaczac zalatwiac sprawy tak jak, zalatwiaja je dorosli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej