Ogólne > Pomoc!
Adecco
lilianka:
sama jestem w Danii niedługo,ale mam za soba przeprowadzke,w Danii to norma że trezba dobrze po sobie posprzątac,a nawet jak sciany wygladaja inaczej niż przy wprowadzaniu, trzeba je malowac :)
K:
jeszcze jedno - mieszkanie nie zostało zdawany właścicielowi tylko następne osoby się wprowadziły, tzn ja byłem w poniedziałek do ok 16 a nowi się wprowadzili o godzinie 12, gdy ja się wprowadzałem to nikt nie sprzątał po poprzednich lokatorach mieszkania a był tam gorszy syf - tzn w łazience, w czasie gdy ja mieszkałem wyprowadziły się 3 osoby i także nikt po nich nie sprzątał
Klingoon:
Zapytaj o fakture - co i kiedy bylo sprzatane. Jak masz placic to masz prawo wiedziec za co.
mala_z_Aarhus:
Powtorze sie:
Jak pisalam sugeruje rozmowe ze zwiazkami lub na spokojnie z Addeco z osoba odpowiedzialna za te mieszkanie itd.
Jak moi porzedni rozmowcy sadze, ze ma pan prawo poprosic o rachunek z wyszczegolnionymi czynnosciami i oplatami.
Liczba zamieszkalych osob, rotacja itd jest tez dobrym powodem, aby sie dowiedziec jakie oplaty uiscily te osoby za sprztanie.
Jesli jest pan w posiadaniu zdjec, kiedy sie pan wprowadzal i wyprowadzal, z pewnoscia to panu pomoze.
Nie wiem, czy jest zna pan tresc kontraktu miedzy wynajemca a agencja. Agencja ma inne zobowiazania wzgledem wynajemcy niz osoba fizyczna, chociaz wprowadzanie i wyprowadzanie sie tego samego dnia (bez odczekania do konca lub polowy miesiaca) jest dosc dziwne.
Ale prochu tu nie wymysle, musi pan zwrocic sie do Addeco z wyjasnieniami.
Mam nadzieje, ze napisze pan, jak sprawa sie zakonczyla.
K:
odnośnie wprowadzenia nowychludzi, mieszkanie jest wynajęte na bardzo długo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej