Ogólne > Informacje

DANIA JEST PANSTWEM PRAWA, CZYLI CO SIE NAM NALEZY

<< < (21/24) > >>

Tula:
A ja tylko prosze, abyscie nie mylili renty z emerytura... ::)

julian:
Witam!
Pracowalem w Danii pelny rok 2008 i zostalem zapewniony przez skata ,ze zostal mi przyznany fartal na w/w rok.
Teraz w roku 2009 w maju przyszedl list do Polski, ze mam zaplacic dla skata ok 60 tys. koron.
Tak naprawde nie wiedzialem co mam robic i zglosilem to swojemu pracodawcy, po czym on podjal niby sprawe sadowa w tym kierunku, by umozyc kwote.
Sprawa ucichla az do teraz. Jestem nadal w Danii, a list przyszedl aktualnie do Polski, a dokladnie blankiety do zaplaty w trzech ratach  po 13tys. 800 koron, do 20 IX, X, Xi.
Jak to moze byc? Nie dosc, ze czlowiek uczciwie pracuje, to jeszcze ma ptacic? Z jaiej racji?

julian:

--- Cytat: Grzegorz_Odense w 15 Sie 2006, 08:31:50 ---.
Przy zatrudnianiu ludzi z nowych krajów EU okazuje sie ze wiekszosc firm to oszusci albo po prostu zwyczajni zlodzieje . Róznica jest taka ze oszusci dotrzymuja tego co obiecali chocby to bylo i 30 koron na godzine . Zlodzieje okradaja ludzi nawet z tych groszy .

Ale poniewaz Dania jest panstwem prawa to wszystkiego mozna tu dojsc . Ta zólta karta to sygesikring ( ubezpieczenie ) - na jej podstawie mozna udowodnic pobyt i prace tutaj i wszystko co sie nalezy odzyskac . Prosze sie skontaktowac ze mna poczta wewnetrzna i doradze co i jak .

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: julian w 20 Sie 2009, 11:21:51 ---Witam!
Pracowalem w Danii pelny rok 2008 i zostalem zapewniony przez skata ,ze zostal mi przyznany fartal na w/w rok.
Teraz w roku 2009 w maju przyszedl list do Polski, ze mam zaplacic dla skata ok 60 tys. koron.
Tak naprawde nie wiedzialem co mam robic i zglosilem to swojemu pracodawcy, po czym on podjal niby sprawe sadowa w tym kierunku, by umozyc kwote.
Sprawa ucichla az do teraz. Jestem nadal w Danii, a list przyszedl aktualnie do Polski, a dokladnie blankiety do zaplaty w trzech ratach  po 13tys. 800 koron, do 20 IX, X, Xi.
Jak to moze byc? Nie dosc, ze czlowiek uczciwie pracuje, to jeszcze ma ptacic? Z jaiej racji?

Ps. jest ze mna kilku polakow w takiej samej sytuacji.

--- Koniec cytatu ---

julian:
prosze pisac na julian102@tlen, co robic?

julian:

--- Cytat: julian w 20 Sie 2009, 11:37:44 ---

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej