Ogólne > Informacje

DANIA JEST PANSTWEM PRAWA, CZYLI CO SIE NAM NALEZY

<< < (22/24) > >>

guniek:
A rozliczyłes sie ze skatem? Przecież musiałes dostać papiery od nich

Klingon:

--- Cytat: julian w 20 Sie 2009, 11:21:51 ---Jak to moze byc? Nie dosc, ze czlowiek uczciwie pracuje, to jeszcze ma ptacic? Z jaiej racji?

--- Koniec cytatu ---
Moze otworzyc nowy temat:
DANIA JEST PANSTWEM PRAWA, CZYLI CO SIE PANSTWU NALEZY
W tym wypadku podatek.
Jesli miales ulgi to byla pobierana mala zaliczka na podatek i jesli nie zadeklarowes tych ulg, to stad ta duza doplata.

Klingon:
Aha, zobacz na karcie podatkowej (Forskudsopgørelsen)  jakie miales ulgi i zadeklaruj je. Poczytaj o rubryce 51, 53 i 59.

monika77:
Witam.
Mam pytanie dotyczące delegacji, mianowicie mój mąż pracuje od lutego 2007 na stałe w Danii i w tym czasie miał delegacje na terenie Danii jak i do innych krajów i słyszałam że należą mu się pieniądze , Które wypłaca SKAT na konto pracodawcy i , które pracodawca powinien przelać na konto męża za każdy dzień delegacji i że jest to podobno ok 700KR dziennie . Czy ktoś się z tym spotkał i może coś powiedzieć na ten temat?
Monika

sonka:
Przewaznie pracodawca pokrywa wszelkie koszty - transport, mieszkanie/hotel i jedzenie. Tak jest w moim przypadku, mam wszystko zaplacone a na jedzenie przedstawiam rachunki z restauracji i kassebony ze sklepów. Pracodawca tez moze wyplacac pieniadze ryczałtem. Jestes pewna ze maz nic nie dostaje?
Jest jeszcze opcja, ze mozna samemu to odliczyc jako ulgi ze skatu - jezeli pracodawca nic nie placi.
Skat nic nie wyplaca pracodawcom - stosuje ulgi wg. przepisów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej