Ogólne > Podatki

cos o rozliczeniu

<< < (6/9) > >>

Klingoon:
O tym pisze na
O podatku dochodowym - dla osób mieszkających za granicą i pracujących

Latajaca maszyna  ;D, zapytaj w SKAT o "et særligt ægtefællefradrag" - wymowa jest zblizone do- "it serlit egtefelefradrał", niestety nie znam pisowni fonetycznej.

Klignoon:

--- Cytat: Klingoon w 11 Mar 2008, 08:09:18 ---Latajaca maszyna  ;D
--- Koniec cytatu ---
Chociaz polskie slowa nie sa wcale lepsze:
samolot - samo lota  ;D

Jomir:
No niby nie, ale mnie tez ta latajaca maszyna rozbraja....

flyvemaskine:
Droga Mirro ....Fakt przyjęcia takiego a nie innego nicka jest chyba bez znaczenia...Pozwolę sobie jednak na komentarz twojego.Dałaś mi na to upoważnienie komentując mój. Oba nasze nicki coś tam sobą przedstawiają. Na ogół są sprawą osobistą właściciela i rzadko osobom postronnym kojarzą się tak samo. Tak więc samolot i zapach żywicy balsamowca to to samo .Uszeregowany zestaw liter. Bo co powiesz na to . Klin-goon leci samolotem siedząc wygodnie w fotelu rozkoszując się otaczającym wokół zapachem Mirry  hmm....

a to link o który prosicie:http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1718962&vId=201861&i=4#i1718962

roga:
Klingoon
Wielu forumowiczow zadaje pytanie odnosnie doplat podatkowych w Polsce. Mam propozycje, gdyby nie sprawiolo Ci to zbyt wielkiego klopotu, abys zilustrowal na przykladzie jakie byloby lopodatkowanie przy rezydencji podatkowej w Danii a jakie przy rezydencji podatkowej w Polsce, przy zarobku, np. 24.000 kr. miesiecznie (288.000 rocznie) i zadnym zarobku w Polsce i przy zastosowaniu 8% skaldki na rynek pracy i 38,5% podatku dochodowego, jak rowniez uwzgledniajac ulge osobowa (?) tzn. personfradrag w 2008r. 41.000 kr., zwiazkow zawodowych np. 8.000 kr. Odnosnie innych ulg nalezaloby ujac kwote fikcyjna poniewaz sa ona rozne w zaleznosci jakie osobiscie wybierzemy.   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej