Ogólne > Rodzina ...

prosze o pomoc...

<< < (3/4) > >>

rt:
Konczy mi sie termin waznosci zoltej papabusewej karty ,na poczatku w komunie wniosek o wydanie  karty zlozyl pracodawca,

Pytam czy karte  wydaje mi komuna jako kontynuacje tzn wysyla do firmy
czy musze isc  do komuny po nowa i zlozyc znow wniosek,

Czy to nalezy do obowiazku firmy

kontrakt mam na stale i nie jestem w spisie ludnosci

dziekuje

gosc:
musisz zalatwic pozwolenie na pobyt i prace, wtedy otrzymasz zolta karte

rybaa:
Mam pytanie czy jest przepis dotyczacy ferii ze rodzic ktory ma dziecko w wieku szkolnym, to nalezy mu sie urlop w okresie ferii szkolnych.chodzi mi o dunskie przepisy odnosnie urlopu prosil bym o wklejenie dunskich przepisow jak ktos z panstwa posiada .

Jomir:
Prosze bardzo:

§ 15 Arbejdsgiveren fastsætter efter forhandling med lønmodtageren, hvornår ferien skal holdes. Arbejdsgiveren skal under hensyntagen til virksomhedens drift så vidt muligt imødekomme lønmodtagerens ønske om, hvornår ferien skal holdes, herunder lønmodtagerens ønske om, at hovedferien holdes i lønmodtagerens barns skolesommerferie.

Stk. 2. Arbejdsgiveren skal så tidligt som muligt meddele lønmodtageren, hvornår ferien skal holdes. Arbejdsgiveren skal give meddelelsen senest 3 måneder før hovedferien begynder, og senest 1 måned før ferien begynder for øvrige feriedage, medmindre særlige omstændigheder hindrer dette.

Nie mam czasu do konca tlumaczyc doklanie.
Wiec z grubsza:
nie jest tak, ze sie nalezy. Pracownik z pracodawca ma ustalic kiedy ma byc urlop. Pracowdaca powinien respektowac oczekiwania pracownika, a zwlaszcza gdy pracownik chce wykorzystac glowna czesc urlopu w okresie szkolnych ferii.

Pracownik musi wczesniej powiadomic pracodawce, kiedy sa ferie szkolne, minimum 3 miesiace przed planowanym glownym urlopem i najpozniej miesiac przed rozpoczeciem innych dni urlopowych.

rybaa:
dzieki mirra bo zona ma szefowa Dunke arabskiego pochodzenia i twierdzi ze jej nie da urlopu w okresie letnim bo nie gdy jej mowimy ze jest taki przepis to powiedziala by go pokazac .dzieki jeszcze raz

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej