Ogólne > Rodzina ...

prosze o pomoc...

<< < (2/4) > >>

Jomir:
Poki dziecko nie jest oficjalnie w Danii nie moze isc do szkoly.
Poki jest tu jako turysta, podlega obowiazkowi szkolnemu w Polsce.

Rok szkolny zaczyna sie w sierpniu.

syla dania:
jakies nieporozumienie tu widze ja tu przyjechałam z czwórką dzieci i do szkoly zostały przyjete bez numeru cpr i od przyjazdu wiec nie widze potrzeby aby musiało dziecko czekac im wcześniej tym lepiej pozdrawiam

lilianka:

--- Cytat: Mirra w 06 Mar 2008, 13:19:13 ---.
Musi Pan wystapic o pozwlenie na pobyt corki, ona musi miec swoj wlasny CPR i swoje wlasne pozwolenie.
W roznych Komunach bywa roznie. Sa komuny, ktore przyjmnuja dzieci bez CPR, a niektore nie.

.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: syla dania w 06 Mar 2008, 19:26:22 ---jakies nieporozumienie tu widze ja tu przyjechałam z czwórką dzieci i do szkoly zostały przyjete bez numeru cpr i od przyjazdu wiec nie widze potrzeby aby musiało dziecko czekac im wcześniej tym lepiej pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
ja mam znajomą której dzieci czekały na szkołę ok 2 msc, bo nie miały cpru własnie.to chyba zależy od komuny, albo może nawet od babeczki w okienku.

anha:
Też potwierdzam,że możliwe jest chodzenie do szkoły w okresie oczekiwania na cpr.

Jomir:
Tak jak napisalam na poczatku, wszystko zalezy od szkoly i komuny.

Osobiscie co tydzien bywam z synem w polskiej szkole i niestety spotykam wiele dzieci, ktore do szkoly nie moga chodzic z powodu braku Cpr.
Takze kolega mojego syna, przez rok chodzil tylko do polskiej szkoly, bo nie mial cpr.

Z mojego wlasnego doswiadczenia: wiedzac, ze przyjedziemy tutaj w czasie wakacji, zapisalam syna do szkoly w kwietniu, majac na uwadze, fakt, ze wymaga specjalistycznego nauczania. Od kwietnia do sierpnia nie wydarzylo sie nic. Karta zapisu, nie opuscila biurka sekretariatu szkoly. Natomiast, gdy przyszlismy juz z Cpr, sprawa zostala zalatwiona w ciagu jednego dnia. (Komuna Kopenhaska)
Tak wiec, nie jest to takie oczywiste.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej