Ogólne > Rodzina ...
jakie obywatelstwo?
Jomir:
Nie pomyslales, ze dziewczyna moze miec jakies powody, by nie chciec dziecka z nim zostawic?
Jak chcesz to zapytaj dlaczego, a nie tak od razu z grubej rury...
polsko-dunskie ob.:
dzieki MIRRA :* a do Maniora:hehe nie no pedofilem zadnym to akuat nie jest:) chodzilo mi np.o to ze mi zabierze dziecko albo skrzywdzi (ale w inny sposob jak pedofil)...(a wogole to mam powody zeby tak myslec) dzieki za odp.:*
Manior:
Widzę, że zrozumiałaś ironię. :)
Dlaczego o tym tak napisałem:
Niestety pracowałem jako tłumacz dla StatsAmt i tyle się takich spraw i obaw nasłuchałem, że aż przykro było.
W większości wypadków nie było żadnych podstaw ograniczać roli ojca po rozwodzie !!!!
I nadal tych obaw nie rozumiem.
MargaretMitchell:
Manor, rozumiem Twoje spojrzenie na sprawę jako mężczyzny, niestety kobiety niejednokrotnie dostawały po głowie. Odkąd jesteśmy (Polacy) w Unii i w Schengen, częściej zdarzają si e przypadki wywożenia dzieci za granicę bez zgody drugiej strony. Od wczoraj głośno jest w PL o porwaniu dziecka przez ojca Polaka z obywatelstwem belgijskim. Dziecko też miało podwójne obywatelstwo i teraz matka moze bic głową w ścianę bo policja belgijska uznała, że nie naruszył prawa, ma pełnię praw rodzicielskich chociaż do tej pory neispecjalnei interesował się dzieckiem, nie płacił nawet alimentów http://wiadomosci.onet.pl/1707153,11,1,1,item.html
Znane są też przypadki w Niemczech, kiedy tamtejsze sądy zbyt mocno ingerują w wychowanie, zakazując używania jęz. polskiego przy dziecku (małżeństwa mieszane) czy nawet odebranie dziecka matce.
dragonki:
no to ja juz nie wiem co robic :) slyszalam tez nie raz o takich sprawach i wlasnie sie tego boje ze jak dziecku dam dunskie obywatelstwo i jego nazwisko to mi dziecko zabierze ale z drugiej strony to ja mam prawa rodzicielskie a on dopoki sie o nie nie bedzie staral to ichnie ma...i nie ma podstaw zeby mi zabrac dziecko bo jej nigdy nie widzial ani tez ja nie pije i nie robie nic zlego co mogloby zaszkodzic mojemu dziecku...to jest najwazniejsza osoba dla mnie i nigdy bym nie pozwolila mu czy tez komus innemu zabrac czy tez skrzywdzic!! po moim trupie.... :) no ale dlatego tu tez napisalam zeby poznac jakie kto ma dos wiadczenia i wiedze :) dzieki za to:*
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej