Ogólne > Rodzina ...
jakie obywatelstwo?
Tula:
Jest napisane, ze zgodnie z prawem macie mozliwosc umowienia sie w sprawie sprawowania wspolnej wladzy rodzicielskiej, tak mniej wiecej.
dragonki:
no czyli dobrze se to przetlumaczylam :) w koncu bylam tlumaczka w firmie:P no ale tzn ze ja ja mam...i moge bez problemu i bez obaw o nic dac jego nazwisko!??
MargaretMitchell:
Czyli potwierdza się, no cóż, tu kobieta ma wolną rękę jak widać.
Dragonko, ja mogę Ci tylko poradzic jak kobieta i matka. Mówisz, że ojciec zaczął się niedawno bardziej dzieckiem interesować. Ja bym dała mu szansę na to, żeby dziecko poznało ojca.
Z tą ewentualną zmianą nazwiska to chyba mało pilne jest, dziecko jest malutkie jeszcze, zawsze zdążysz. Ja bym poobserwowała przez ten czas ojca, jak się zachowuje, czy mu zależy, czy jest odpowiedzialny. Oczywiście, że nie musisz się zgadzać na to, żeby zabierał dziecko sam gdzieś, póki się lepiej nie poznają i póki się nie upewnisz, że jest z nim bezpieczne.
dragonki:
wlasnie zaluje bardzo ze tak nie jest jak piszecz bo on musial sie zgodzic z wynikami krwi ze to jego dziecko a nie sam i nadal nie widze zadnych postanowien ani nic....
MargaretMitchell:
--- Cytat: dragonki w 10 Mar 2008, 20:07:27 ---no czyli dobrze se to przetlumaczylam :) w koncu bylam tlumaczka w firmie:P no ale tzn ze ja ja mam...i moge bez problemu i bez obaw o nic dac jego nazwisko!??
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy sama mozesz, musisz zapytac w odpowiednim urzędzie.
Według mnie zmiana nazwiska nie ma nic wspólnego z nabyciem większych praw, w świetle tego co przeczytałam wynika, że jak on będzie chciał więcej a się nie porozumiecie oboje, sąd za Was ustali, a jak na razie to ojcu chyba o to nei chodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej