Ogólne > Rodzina ...

jakie obywatelstwo?

<< < (9/10) > >>

Klingoon:
Pisze:
według prawa rodzicielskiego ma Pan/Pani mozliwosc umówienia wspólnych praw rodzicielskich. Blankiet do tego celu mozna zarekwirować w Urzędzie (Statsforvaltningen).

dragonki:
no ale to wszystko wskazuje ze ja mam prawa do poki on sie o nie nie bedzie staral a z reszta w komunie mi powiedziala ze ona mi powie czy ja mam czy razem mamy to ide na komune zaraz....ale z tego pisma tak wynika ze to wlasnie ja mam...ale to ok jest super.co podkreslam ze gdy ojciec dziecka przyjdzie i powie ze chce sie widywac to bede szczesliwa:) ale bez oddawania mu praw:)

Dodane: 11 Marzec  2008, 11:25:58
 wlasnie wrocilam z komuny i  tak: ja mam prawa rodzicielskie,a nazwisko to nie daje jego a ja zmieniam na inne:) za 450kr:) i imie tez:)

Klingoon:

--- Cytat: dragonki w 11 Mar 2008, 14:13:19 ---nazwisko to nie daje jego a ja zmieniam na inne:) za 450kr:) i imie tez:)
--- Koniec cytatu ---
To mi sie w Danii podoba, ze bez problemu mozna zmienic nazwisko - w koncu jestesmy registrowni nie pod nazwiskiem tylko pod cprnr.

Tula:

--- Cytat: MargaretMitchell w 10 Mar 2008, 19:43:30 --- Ja nie znam się na sprawach obywatelstwa, czy automatycznie po ojcu się dostaje, gdzie trzeba o to wystapić, na to może odpowie Ci ktoś inny.

--- Koniec cytatu ---
Ja tez sie nie znam, ale znalazlam cos na ten temat:
http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Medborgerskab/statsborgerskab/statsborgerskab_ved_foedslen.htm

Pani Aga Andersen zna dunski, jak sie okazalo, to moze sama doczytac; ja dzis nie mam czasu na streszczanie tego po polsku, ale zrobie to do konca tego tygodnia, jesli lepiej wladajacy ode mnie nie zrobia tego do tej pory ;).

dragonki:
dzieki Tula ale na zmiane nazwiska na nazwisko ojca musi on sie zgodzic tak mi powiedziala w kirkekontor pani...ale za to powiedziala ze ja mogew to zrobic sama dziecko dostanie automaycznie po mnie nowe nazwisko:)

Dodane: 11 Marzec  2008, 15:28:13
 a dziecko ma wpisane w cpr ze ja mam wladze rodzicielska i ze jest dansk statsborg...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej