Ogólne > Pomoc!
Windows Vista a netbank
Klingon:
Jeg har fået ny computer?
Har du kopieret din sikkerhedsnøgle fra den gamle computer, kan du oprette en mappe på c:\ drevet. Mappen skal hedde "Unisecur" og der gemmer du din sikkerhedsnøgle.
Kan du ikke få fat i den gamle sikkerhedsnøgle, skal du bestille en ny pinkode for at komme i gang med Netbank på den nye computer. Så skal du vælge Ny bruger i menuen.
http://www.nordea.dk/Privat/Internet+og+telefon/Internet/Sp%c3%b8rgsm%c3%a5l+og+svar/21931.html?q=sikkerhedsn%ef%bf%bdgle&link=1_3#Jegharfaaetnycomputer
Tula:
Klingonie, ja naprawde zanim tu zapytalam, przeczytalam ze slownikiem strone Nordei, nie ide na latwizne...
Kan du ikke få fat i den gamle sikkerhedsnøgle, skal du bestille en ny pinkode for at komme i gang med Netbank på den nye computer. Så skal du vælge Ny bruger i menuen.
Tak wlasnie zrobilam, a jaki jest efekt, opisalam :(. Poczekam na ten nowy nowszy pin i zobaczymy wtedy. Nie omieszkam poinformowac o sukcesie ;).
willy:
A co zrobiłaś ze starym komputerem ??
Może jednak jest możliwość skopiowania tego klucza ...
A swoją drogą ja trzymam klucz na PenDrive, jestem niezależny od komputera :D
Tula:
--- Cytat: willy w 17 Mar 2008, 17:55:58 ---A co zrobiłaś ze starym komputerem ??
--- Koniec cytatu ---
Moj stary laptop przezyl szok podobny do kompa ministra Ziobry i juz zostal zutylizowany :-\. Nie przypuszczalabym, ze mi sie do czegos jeszcze przyda :-[.
[Dodane: 17 Marzec 2008, 18:03:51]
Dziala wreszcie i nawet sama do tego doszlam, czy tez moze raczej -- doczytalam. Ponizej jest opis krok po kroku uruchamiania netbanku dla blondynek w nowym komputerze z Vista ;).
-- dostawszy nowy kod pin, czytasz "gode råd til Vista brugere" na stronie Nordei i do nich sie stosujesz -- ustawia one strone banku jako strone zaufana
-- potem upewniasz sie, ze tryb protected mode jest w pozycji OFF -- tego u mnie brakowalo i stad problemy z zalogowaniem :)
-- wypelniasz wszystkie rubryki w dziale "nowy uzytkownik", klikasz na "zaloguj" i gotowe ;D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej