Ogólne > Rodzina ...

żłobek

<< < (2/7) > >>

Kasia79:
No nie, moj zlobek jest dokladnie na drugim koncu kraju ;). Maks dostal tam miejsce po protekcj naszego pracodawcy ;) wszyscy nam zazdroscili. W Danii tez sa lepsze i gorsze zlobki, ale z tego co slyszlam o polskich, to srednia jest chyba lepsza.

Tula:

--- Cytat: anulka77 w 18 Mar 2008, 09:09:30 ---Bardzo dziękuję za opis żłobka...Będę  na początku mieszkała niedaleko Kopenhagi w Taastrup, czy ten żłobek znajduje się niedaleko?   jeśli nie to może ma ktoś namiar na jakiś w pobliżu?  nie ma jak rekomendacja... ;D

--- Koniec cytatu ---
Tu jest lista wszystkich placowek dla dzieci (zlobek to vuggestue)w rejonie Høje Taastrup, ale wszystko po dunsku, czy Pani maz sobie jako tako radzi z jezykiem? Bo jak juz Panstwo cos znajdziecie dla siebie, to trzeba wypelnic formularz zgloszeniowy, ktory jest, rzecz jasna, po dunsku...
http://www.htk.dk/Home/Boern_og_unge/Boernepasning/Daginstitution/Adresseoversigt_daginstitutioner.aspx

anulka77:
Jejku, jak tego dużo...będzie musiał ktoś mu to przetłumaczyć..przynajmniej na angielski,   ale dziekuję bardzo za link :)

dragonki:
Mozna tez se prywatnie zatrudnic nianke i komuna do tego doplaci tez...nie trzeba od razu wysylac do zlobkow:) moja corcia kiedy ja pojde do pracy zajmie sie prywatna Pani jakas taka od 30-40lat:)

anulka77:
Przejrzałam listę tych placówek i podałam partnerowi, ale było by dobrze jakbym miała od kogoś namiar na sprawdzony żłobek ...proszę o pomoc :)

[Dodane: 27 Marzec  2008, 20:20:17]
A tak z ciekawości jak może mi ktoś przetłumaczyć :  Børnehaven,Børnehuset :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej