Ogólne > Rodzina ...
mlode mamusie w Danii
electra_89:
--- Cytat: Jomir w 11 Sie 2013, 09:29:08 ---Przepraszam, ale musze >:(
Chlopak ledwie przyjechal, Ty jeszcze nie wyjechalas, a juz pytasz ile sie da wyciagnac z panstwowej kasy???
No i jak ta dojna dunska krowa ma nie zdechnac???
--- Koniec cytatu ---
Nie ledwie przyjechał, tylko rozpoczął drugą pracę. Ja też już tam byłam wcześniej, tylko nie myśleliśmy o tym żeby tam rodzić, a żeby być tam z dzieckiem od narodzin zauważ że trzeba się zabezpieczyć. Chyba jak już będę mogła to pójdę do pracy, logiczne.
waruiny:
--- Cytat: electra_89 w 11 Sie 2013, 14:21:10 ---Nie ledwie przyjechał, tylko rozpoczął drugą pracę. Ja też już tam byłam wcześniej, tylko nie myśleliśmy o tym żeby tam rodzić, a żeby być tam z dzieckiem od narodzin zauważ że trzeba się zabezpieczyć. Chyba jak już będę mogła to pójdę do pracy, logiczne.
--- Koniec cytatu ---
Skoro jesteś taka mądra i zaradna, to przeszukaj sobie forum. Wszystko znajdziesz.
1941:
--- Cytat: Jomir w 11 Sie 2013, 09:29:08 ---Przepraszam, ale musze >:(
Chlopak ledwie przyjechal, Ty jeszcze nie wyjechalas, a juz pytasz ile sie da wyciagnac z panstwowej kasy???
No i jak ta dojna dunska krowa ma nie zdechnac???
--- Koniec cytatu ---
Mialem tego nie robic, ale w tym przypadku poczulem sie nawet do obowiazku (podziekowanie, chodzi o to).
happybeti:
--- Cytat: waruiny w 11 Sie 2013, 14:34:28 ---Skoro jesteś taka mądra i zaradna, to przeszukaj sobie forum. Wszystko znajdziesz.
--- Koniec cytatu ---
No, widzisz, War... ::)...Mimo, iz odpowiedziałam najuprzejmiej, jak umiałam, by "nie wypłaszać nowych", panna jeszcze jakieś fochy ma .
To, że nikomu z nas nie raczyła nawet podziekować za odpowiedzi w jej sprawie, pominę ::)- był czas przywyknąć 8).
A potem ach, krzyk straszny na forum, jak to strasznie źle są "nowi" traktowani 8).
Moze by i "nowi " tak tez trochę się postarali?
Autorkę wątku zaliczam właśnie do kategorii "Jak najszybciej dostać zasiłek ?"
Mimo to delikatnie starałam się dać do zrozumienia, że trzeba samemu wziąć się do roboty, nie liczyć na państwo duńskie.
Ale do niektórych trzeba wielkimi literami, a i tak nie dotrze, tylko jeszcze się obrażą. I potem narzekanie, jacy to ci "zduniali Polacy" chamscy i nieużyci ::) ;D
1941:
--- Cytat: electra_89 w 11 Sie 2013, 14:21:10 ---Nie ledwie przyjechał, tylko rozpoczął drugą pracę. Ja też już tam byłam wcześniej, tylko nie myśleliśmy o tym żeby tam rodzić, a żeby być tam z dzieckiem od narodzin zauważ że trzeba się zabezpieczyć. Chyba jak już będę mogła to pójdę do pracy, logiczne.
--- Koniec cytatu ---
A ile przepracowal w pierwszej? Jaki okres uplynal od wyjazdu z DK i powrotu do nastepnej pracy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej